Најновије

НАВАЉНИ ДОЛАЗИ СЕБИ: Подгојио се после штрајка глађу

Пoсле штрајка глађу током којег су му, како тврди руски опозициони лидер Алексеј Наваљни, претили лудачком кошуљом и присилним храњењем, из Федералне затворске службе кажу да се критичар званичног Кремља опоравља.

Алексеј Наваљни (Фото: Фејсбук)

Шеф руске Федералне затворске службе Александар Калашњиков је рекао да се Алексеј Наваљни "мање-више" опоравио након штрајка глађу и има могућност комуникације са породицом.

"Могу да кажем да се мање-више здравствено опоравио. Он  већ има 82 килограма. Једе нормално и има могућност комуникације са својом породицом", пренела је новинска агенција Тас изјаву Калашњикова.

Наваљни (44) је ступио у штрајк глађу крајем марта са захтевом да добије бољу медицинску негу у затвору, након што се суочио са акутним болом у нози и леђима.

Тврдио је да су му затворске власти претиле лудачком кошуљом како би га на силу храниле уколико не одустане од штрајка глађу, који му је озбиљно угрожавао здравље.

Прошлог месеца је, међутим, обуставио штрајк након добијања боље медицинске неге.

Наваљни, најистакнутији критичар руског председника Владимира Путина, служи затворску казну од две и по године због кршења условне слободе.

акав услов је Кијев упутио Москви, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА