Најновије

МАЛИ ЗЕЛЕНИ НА ДНЕВНОМ РЕДУ АМЕРИЧКОГ КОНГРЕСА: Ево зашто је тема НЛО постала важна за законодавце САД! (ВИДЕО)

Иако звучи као шала, није. Америчка обавештајна служба извештаваће Сенат у јуну о „неидентификованим летећим објектима“ или „неидентификованим ваздушним појавама“, како их назива америчка влада.

Амерички Конгрес. (Фото: Јутјуб)

Неки од најмоћнијих америчких сенатора, попут републиканца Марка Рубиа, истичу да јавност мора озбиљно да схвати питање снимљених предмета или појава које се не могу објаснити. Чак је и бивши председник Барак Обама рекао у интервјуу прошле недеље да америчка влада заиста има снимке предмета у ваздуху који се не могу објаснити. То не значи да ови НЛО нужно имају било какве везе са ванземаљцима, који су деценијама били део недоказане америчке политичке митологије, али то су појаве које америчке власти засад не могу објаснити.

Одељење за идентификацију од 2007. Извештај, који ће Конгресу представити у јуну, саставио је шеф обавештајне службе и министар одбране земље, доказујући његову озбиљност. Показаће јавности шта Пентагон зна о НЛО-има, а последњих година, пише Ен-Би-Си, развиле су се расправе око одређених слика. Пентагон је прошле године јавности показао три таква снимка ваздушних појава који се не могу објаснити. У августу је министарство одбране такође основало радну групу за истрагу НЛО-а, неколико месеци након објављивања три видео снимка, један из 2004. и два из 2015. године.

„Ваздушни феномени приказани на видео снимку и даље се карактеришу као неидентификовани“, рекао је Пентагон, који је објавио три видео снимка како би окончао спекулације и гласине, иако их је заправо само појачао. Занимљиво је да је још 2007. године америчка влада основала прво одељење под називом „Напредни програм за идентификацију опасности од ваздуха“ и тихо му доделила 22 милиона долара. Њу је Њујорк Тајмс први пут известио пре четири године. Иако се појам НЛО у поп култури везује за ванземаљце, заправо се ради о било ком објекту који се не може описати као „позната свемирска летелица“.

"Забринут сам. Ако се ради о тактичким авионима које шаље друга држава, то би представљало огроман проблем за националну безбедност", рекао је поручник Рајан Грејвс за Си-Би-Си. Слично томе, сенатор Рубио рекао је да ситуацију треба схватити озбиљно. "Можда има једноставан одговор. Можда не", рекао је Рубио. Барак Обама такође се придружио разговору прошле недеље, рекавши у интервјуу за Лејт Најт Шоу да је питао војску да ли постоји лабораторија у којој се чувају ванземаљски предмети, као што је познато у америчкој митологији.

"А одговор је био не. Али истина је, и сада сам озбиљан, заиста постоје снимци објеката на небу за које не знамо тачно који су. Не знамо како да објаснимо како се крећу, не разумемо њихову путању “, рекао је Обама. Тако је заинтересована јавност, која нестрпљиво чека да чује садржај извештаја, подељена на два дела: они који се плаше да су авиони које је послала друга држава и који се плаше за националну безбедност, и они који остављају простор за спекулације о ванземаљско порекло авиона.

„Смирите се, људи, то нису ванземаљци“ Али, као што је аутор написао у Националном прегледу у свом чланку „Смирите се, људи, НЛО нису ванземаљци“: „Неке ствари се не мењају, попут људске фасцинације НЛО-има. .. и слабост било ког доказа да су неидентификовани објекти нешто више ванземаљско од гусака (за које се претходно показало да су неки од забележених „НЛО-а“), и наглашава да америчка влада има историју објављивања сличних полуинформација о НЛО-има -је скретање пажње са земаљских скандала.

Прорадио вулкан! Људи хистерично беже! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vecernji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА