Најновије

И ЦРНА ГОРА УДАРА НА БЕЛОРУСИЈУ: Подгорица следи одлуке ЕУ

Шеф црногорске дипломатије Ђорђе Радуловић рекао је за Радио Слободна Европа да ће Црна Гора следити спољну политику Европске уније (ЕУ) и када су у питању нове санкције према Белорусији, због хапшења новинара и активисте Романа Протасевича.

ЕУ и Белорусија (Фото: РИА Новости)

Црногорски министар иностраних послова је након разговора са председавајућом ОЕБС-а и министарком спољних послова Шведске Анн Линде, казао да ускоро очекује позив Црној Гори да се прикључи санкцијама ЕУ што ће она, како је истакао, и учинити.

“Ситуација у Белорусији није нешто што брине само Европску унију већ и ОЕБС и многе наше партнере. Ми ћемо као и до сада следити политику санкција ЕУ иако су неке досадашње одлуке за нас биле тешке, пре свега за нашу економију. Али када стигне позив да се Црна Гора прикључи рестриктивним мерама ми ћемо се прикључити “, саопштио је Радуловић.

Европска унија и друге западне силе припремају се за увођење санкција Белорусији и прекид авионских веза са том земљом након што је 23. маја белоруски борбени авион пресрео путнички авион компаније “Рајанер” и допратио га до Минска, где је новинар Роман Протасевич ухапшен, подсећа ЦдМ.

Роман Протасевичч се тренутно налази у притвору и суочен је са оптужбама за које би могао да добије и до 15 година затвора.

Како је истрага против Протасевича довела до украјинског екстремистичког пука Азов, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА