Најновије

ВАТИКАНСКИ ПРОЈЕКАТ УНИЈАЋЕЊА ЦРНЕ ГОРЕ: Српски народ одређен за одстрел (ВИДЕО)

Дешавање око капеле на Ловћену вам све говори о намерама Ватикана. Аустријска војска је 1916. године са намером ушла у Црну Гору да сруши кров српства - Ловћен са капелом. Италијани су изводили маневар 1941. године са Иванових Корита, циљ је била обновљена капела, коју је обновио Александар Карађорђевић.

Цетиње (Фото: Јутјуб)

Затим 1969. године изасланик папин долази са понудом код митрополита Данила Дајковића нудећи потпуно финансирање изградње маузолеја, и да се Озана, католичка светица сахрани заједно са владиком. Митрополит је то одбио, али је имао понуду отвореног буџета, и да ће то бити у тајности, да Црногорце преведе у "праву хришћанску веру". Комунисти су 1971. године срушили капелу и данас имате политику која не дозвољава да се врати капела, јер су продужена рука Ватикана. А смета им када представници Србије помажу српски народ у Црног Гори - рекао је за емисију "Српски св(иј)ет" председник Удружења Срба из Црне Горе у Србији, наглашавајући да је тај пројекат унијаћења Црне Горе стари ватикански пројекат.

Он се у емисији осврнуо на више историјских чињеница, као и на актуелности које се из њих рефлектују:

- У овом тренутку не постоји парламентарна већина у Црној Гори. Имате већину коалиционих партнера, од три групације које су изашле на изборе. Од 41 посланика, имате њих 14 који подржавају председника Владе (Здравка) Кривокапића и 27 посланика који су на неки начин подржавали мањинску Владу на своју штету. Врло је то парадоксално. Када се вратимо уназад, имамо једну удбашку причу да сваког лидера Срба провуку кроз блато, јер је за њих опасност српски корпус да се не уједини, јер је то важан фактор за будућност Црне Горе и региона.

У контексту слабог одабира лидера који су на неким изборима били изабрани као вође српске листе, подсетио је на Миодрага Лекића, затим Младена Бојанића и на крају Здравка Кривокапића, чији су избори били увек на штету тог српског блока, односно Демократског фронта.

Он је изразио дубоку разочараност изгласавањем Резолуције о Сребреници у црногорској Скупштини:

- Зашто по други пут доносе ту Резолуцију? Имам утисак да након сваких избора који нешто промене, неко ће покренути питање о Сребреници да пропита свакога новог политичара да ли је за такву ствар или није. То је смешно, и неписмено политички.

Он је прокоментарисао деловање председника коалиције УРА и деловање Владе:

- Мене то од Дритана Абазовића не чуди, али ме чуди једна ствар, јер смо се обрадовали његовом наступу у изборној кампањи, као неком ко хоће комшијске и међуљудске односе, али ни једног момента не доводи у питање ништа што се тиче Албанаца и на Косову и у Црној Гори, све је нормално и цивилизацијски да им помогне; а када су Срби у питању, не може ништа. Једно питање за 200 дана: да ли је ова Влада било шта урадила у корист српског народа у Црној Гори?

Жељко Чуровић је, опет у историјском контексту, који је непрекидан, закључио следеће:

- Сваки поштен човек види да је српски народ одавно одређен за одстрел.

- Имам утисак да грађани највише страдају од грађанистичких и популистичких организација. Сви причају о цивилизацијским вредностима, а види се само једна лаж и замајавање грађана, ко ће да отме више процената, ко ће да има Владу… Имате једног Кривокапића који каже : 'Ви желите само фотеље'. И то говори човек који је на првој фотељи - рекао је о борцима који се представљају народу као такви гост Српског свијета.

- У Црној Гори је све ненормално осим парадокса, у Црној Гори је најнормалнији парадоск - рекао је Жељко Чуровић у склопу приче о твз. Црногорској православној цркви, а на питање да ли је то био добар узор за Аљбина Куртија.

О најавама из Србије да ће улагати у Црну Гору се изразио афирмативно, али уз бојазан око реакција ондашњих власти:

- Имам право да мислим да све ово што раде Кривокапић, Абазовић и Бечић има за циљ да изиритира управо Србију, да се не деси то што су наумиле власти из Србије: да се помогне економски Црној Гори.

како је Кривокапић увредиоп Србе, прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА