Најновије

СТИГЛА КРИВИЧНА! На тапету Вучић, Брнабић, Табаковић због 5,8 милијарди евра и угрожавања суверенитета Србије!

Републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац предата је кривична пријава против председника Александра Вучића, премијера Ане Брнабић, гувернера Јоргованке Табаковић и других лица, због подстрекавања на угрожавање територијалног интегритета Србије и злоупотреба са 5,8 милијарди евра помоћи.

Загорка Доловац (фото: Јутјуб)

Кривичну пријаву је поднео адвокат и професор права др Божидар Митровић, а како наводи очекује поступак најпре против Александра Вучића и Александра Мартиновића, председника Одбора за правосуђе Скупштине Србије “који јавно подстрекавају да се угрози територијална целовитост Србије и воде перфидан когнитиван рат против српског народа заменом теза да се бране Срби, а да се не брани територијална целовитост Србије и да се брани Република Српска уместо да се брани Србија и њена територијална целовитост”.
 
Такође, Митровић захтева од Јавног тужиоца и да предузме одговарајуће радње како би утврдили “основаност сумње да се ради о одређеним кривичним делима из одредаба Кривичног законика Србије и посебно подстрекавање на повреду територијалне целовитости Србије коју А. Вучић припрема већ дуже време”.

Као начин извршења дела, наводи се и да је “Брнабић Ана и Влада Србије при подели 5,8 милијарди евра –  несумњиво прекршила члан 3 Закона о контроли државне помоћи (недозвољена државна помоћ), уместо да је  накнадила штету  (због Ванредног стања), како је то предвиђено:  тачком 2 став 1 члана 4 Закона о контроли државне помоћи”, те да је “Вучић Александар као двоструки Председник (Србије и СНС) понашајући се као апсолутиста искористио 5,8 милијарди евра за ИЗБОРНО ПОТКУПЉИВАЊЕ «привредних система са највише радника у Србији», како би их приморали да на изборима 21.јуна 2020. г гласају за Српску напредну Странку, како би Ви, у складу са чл. 203 Устава Србије, могли (са тако незаконито обезбеђеном апсолутном већином у Скупштини Србије) да промене Устав Србије”.

Он наводи и да на медијима не сме ни реч да се прозбори о томе, да “Вучићеви уредници одбијају да нас позову на ТВ”, и као пример наводи да је један од њих одбио да прими у руке кривичну пријаву о фалсификованим изборима, “на коју Републичко јавно тужилаштво још ништа није одговорило, нити је ишта предузело, а већ сада се виде резултати и намера да се угрози територијална целовитост Србије.”

Из реченог се закључује да постоји “основана сумња да су починили цео низ кривичних дела из «Главе 15 Кривичног законика Србије — Кривична дела против изборних права» и посебно из чл. 156 КЗ РС (Давање и примање мита у вези са гласањем: Ко другоме нуди, даје, обећа награду, поклон или какву другу корист да на изборима или референдуму гласа или не гласа или да гласа у корист или против одређеног лица односно предлога ….)”.

Наводи се да су ова дејства и планиране измене Устава Србије “уз спровођење референдума да би изменили и преамбулу Устава Србије и повреду територијалне целовитости Србије, организовани уз садејство Јоргованке Табаковић која као гувернер Народне банке Србије није издала писани налог банкама у Србији да поврате незаконито обрачунате трошкове обраде кредита, чиме постоје основи сумње да је као део организоване групе на власти починила кривично дело из чл. 359 Кривичног законика Србије ( Злоупотреба службеног положаја (1) Службено  лице које искоришћавањем свог службеног положаја или овлашћења, прекорачењем границе свог службеног овлашћења или невршењем своје службене дужности прибави себи или другом физичком или правном лицу какву корист, другом нанесе какву штету или теже повреди права другог,) …”

Такође се наводи да је Табаковић нечињењем изазвала “да се судски систем затрпа десетинама хиљама спорова мале вредности због чега су ИЗАЗВАЛИ ВЕШТАЧКУ ПОТРЕБУ промене Устава Србије о ПРОМЕНИ СИСТЕМА судске ВЛАСТИ што тражи, према чл. 203. Устава Србије расписивање референдума о изменама Устава Србије чији текст је већ усаглашен у Венецијанској комисији, а да нико није упознат са тим текстом као да смо трећеразредна колонија, као што су ово кривично дело чинили и Александар Вучић и Ана Брнабић поделом 5,8 милијарди евра за изборно поткупљивање”. 
 
Истиче се да се Према заседању Скупштине Србије од 22. јуна 2021. године види се да су сва дејства “усмерена на некакво компромисно решење на уштрб територијалне целовитости Србије и на чињење кривичног дела које је предвиђено чланом 307 Кривичног законика Србије (Угрожавање територијалне целине Србије: Ко силом или на други противуставан начин покуша да одцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави – казниће се затвором од три до петнаест година)”. 

Кривична пријава се завршава надом да ће Републички јавни тужилац савесно поступати и покренути кривичне поступке против наведених лица у складу са Законом о кривичном поступку Србије.

Митровић је упутио и отворено писмо Вучићу, Брнабићки и Ивици Дачићу, које представља допуну и објашњење кривичне пријаве, а које преносимо у целини.

“ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Александру Вучићу,

ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Ани Брнабић

ПРЕДСЕДНИКУ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Ивици Дачићу

Опис.:
Како Вучић претвара Србију у НЕДИЋЕВУ СРБИЈУ и у Јасеновац (за помор Срба)
и како перфидно против Срба води Когнитивни рат заменом система вредности
наметањем вредности које су супротне преамбули Устава Србије, законима Србије
 

Господине Вучићу,

Представник Хрватске у Савету безбедности УН је, говорио глупости о непоштовању тзв Хашког трибунала од стране Србије, али сте Србију и Србе понизили Ви прихватајући тај схоластички и језуитски ниво разговора о «црном ђаволу» уместо да сте јасно и гласно:

    саопштили и њему и Хрватској и Савету безбедности и Уједињеним нацијама:
        да су Хрвати и усташка НДХ у Јасеновцу и другим нацистичко-усташким логорима у НДХ
            побили преко
                 750 000 православник Срба
                   75 000 српске деце,
            покрстили десетине хиљада српске православне деце остварујући хрватску расистичку стратегију:
                трећину Срба побити,
                трећину Срба протерати
                трећину Срба покрстити, али да Србија и поред тога подиже споменик аустријској држављанки Будисављевић, само што је српску децу вадила из дечијег логора ....................... и других логора и тиме их спашавала од сигурне смрти иако их је одводила у усташке породице на покатоличавање,  
        да је савремена Брозова усташка творевина Хрватска остварила једнонационалну расистички чисту хрватску државу тиме што је злочиначким методама протерала 650 000 православних Срба, чија је имовина незаконито присвојена од чега:
            су у операцији Бљесак у четири дана протерали преко  250 000 Срба
            у операцији Олуја у свега неколико дана протерали преко 100 000 Срба,
    да је, повратком на Косово и Метохију терористичке организације ОВК и окупаторске армије НАТО, 1999. године са територије Косова и Метохије у централну Србију протерано преко 250 000 православних Срба,
    да је са територије измишљене нације такозваних Бошњака односно Брозове нације «муслимана», а устварности Срба који су у време турске окупације били принуђени да приме ислам протерано на просторе Републике Српске огроман број Срба а у Западне делове Србије протерано око 100 000 православних Срба,

 

Понизно ћутећи не само пред НАТО окупатором већ  и пред овим анонимусом који је представљао Хрватску и ћутећи пред самом Хрватском у Савету Безбедности УН, Ви сте опонашали Милана Недића, председника марионетске владе у окупираној од нацистичке Немачке централној Србији – те сте таквим деловањем претворили Србију у НЕДИЋЕВСКУ СРБИЈУ, мада морам подсетити и на наводе да је Милан Недић «1. септембра 1941. рекао да је циљ његове владе да „сачува срж српског народа”», што не мења општу оцену да је и Милан Недић «служио интересима окупатора».

 

Ви сте тако, опонашајући генерала Недића претворили Србију не само у НЕДИЋЕВУ СРБИЈУ (која је примала прогнане Србе из усташке Хрватске већ и прогнане Србе са Косова и Метохије) него сте претворили Србију у:

А.  велики концентрациони логор Јасеновац у коме вршите масовни помор Срба јер огроман број Срба физички не може да преживи од својих пензија (ни самостално а камо ли да издржава и оне незапослене чланове породице, што је у Србији масовна појава) јер сте уништили Пензиони фонд (и сада распродајете у бесцење имовину пензијског фонда Србије о чему застрашено Републичко тужилаштво понизно ћути), због чега:

    преко 250 000 Срба и становника Србије прима пензију мању од 16 000 динара што је мање од 135 евра,
    преко 500 000 Срба  становника Србије прима пензију мању од  25 000 динара што је мање од 214 евра,

Б. полицијску државу са својим послушницима и огромним полицијским апаратом различитих полиција и огромним апаратом доушника који разара сваки, па и најмањи, и најнаивнији покушај политичког деловања, укључујући и ваше удбашице које тероришу српски народ изигравајући прозападне слуге у такозваним невладиним организацијама грађанског/Сорошевског система,

В. огромну болницу јер понизно, патолошки као најтипичнији модел «бициклисте» ћутите пред Уједињеним нацијама, у Савету безбедности и пред целим светом да је НАТО водио против Српског народа 1999. године «хемијски» и «нуклеарни» рат и игноришете вапаје професора Др Данице Грујичић, начелнице Центра за неуроонкологију Неурохируршке клинике Клиничког центра Србије, да се у вези тога обратите:

     Уједињеним нацијама за финасијску помоћ а
     надлежним правним институцијама за накнаду штете, и лично сте спречили рад формираног Владиног тела за процену обима штете,

Г. земљу без реалне могућности за лечење јер, служећи НАТО окупатору, тероришете српски народ застрашивањем од «грипа типа ЦоВид 19», који је осмишљен да би САД вратиле производњу из Кине где су је од 1970. те године пребацили да би спречили развој комунизма у том делу света, а многе поликлинике чак и у Београду немају специјалисте за основне гране а за свако обраћање специјалистичким центрима пацијент мора обијати прагове изабраног лекара који су постали обични «скретничари» које ништа не интересује,

Д.  нову Румунију, те отворено, али лукаво, припремате

     арабизацију Србије за шта сте отворено примили 7,5 милиона евра од Европске уније за образовање Арапа –  на простору Србије, у циљу промене (не само свести методама «метаноје», о којима сте говорили, иако је то одбацивање ради уздизања, што Ви не знате те је методологја припремљена у специјалним службама Запада јер је истоветан модел објављен у московском часопису «Ведомости») генетског састава српског народа, што у Србији није ради чак ни Недић па ни немачки нацисти!
     ромеизацију Србије како је створена и Румунија од претежно српских феуда и српског народа који је на том простору све до краја XВИИИ века користио старословенску/српску «Кормчују књигу/Законоправило» Светог Саве,

 

Престанете да се понашате као тип «бициклиста» који понизно сагиње главу пред окупатором, па и пред хрватским и албанским анонимусима, док са друге стране газите не само оне који су испод Вас, већ сте уништили све органе у Србији и перманентно превазилазите пуномоћја која имате по члану 112 Устава Србије па сте лажирали све изборе који су обављени у последњих пет година укључујући избор Патријарха Српске православне цркве и уништили и застрашили све политичке субјекте у Србији и уништили преко Гашија, Стефановића, Дачија, Вулина све политичке иницијативе у Србији.

 

Због свега наведеног предлажем Вам да се хитно обратите Уједињеним нацијама и светској јавности да:

    финансијски помогну Србију са 5 милијарди евра годишње (уместо што сте Ви презадужили Србију за 30 милијарди евра од 2012. године на Западу) јер је Србија уникална земља у свету која је примила око 1 000 000 (милион) прогнаних православних Срба после распада Југославије и:
        нико о томе не говори да би Брозови јањичари остваририли Римски идеал «једнонационалних држава» у окружењу Србије док једино у Србији, слава Богу нису сви становници Србије – Србијанци или Срби, јер смо ми извориште «културе» и «цивилизације рода» од епохе Лепенског Вира, где се пошту различити (на)роди, те Ви више
        не смете ћутати о томе да је на простору Југовлавије вођен «Напуљски, фиктивни рат» за отпис Брозових кредита и добијања нових у току којег је од 1991. године српски народ заложник те концепције и у оквиру те концепције је системски демонизован да би се Немачка ослободила обавезе накнаде репарација за геноцид над српским народом у Првом и Другом светском рату,
        нико не тражи повратак тих прогнаних Срба на њихова хиљадугодишња огњишта, па сте Ви лично и Српска Напредна Странка обманули стотинак удружења прогнаних Срба из Хрватске да ћете их заступати у Скупштини Србије да им се омогући повратак на хиљадугодишња огњишта,  
    тражити од Уједињених нација и од сваке одвојено Западне земље за сваког Србина који емигрира у неку од Западних земаља новчану накнаду:  
        500 000 евра за сваког становника Србије са факултетом, који се из Србије населио на Западу од 1991. године,
        300 000 евра за сваког становника Србије са средњом школом, који се из Србије населио на Западу од 1991. године,
        150 000 евра за сваког становника Србије са основним образовањем, који се из Србије населио на Западу од 1991. године,

 

Али Ви сте поданички узели од Европске заједнице 7,5 милиона евра за измену генетског састава становништва Србије и арабизацију Срба уместо да сте цео свет дигли на ноге да помогну школовање 1 000 000 (милион) прогнаних Срба из Републике Српске Крајине и Брозове Хрватске, са окупараног Косова и Метохије и вехабијског дела Босне и Херцеговине.

Проф. др Божидар Митровић

Ја схватам да Вам Запад не само омогућава да будете апсолутиста већ и Вас и подстиче да игноришете Ваша ограничена овлашћења, која имете по Уставу Србије како бисте потписали предају Косова и Метохије и одцепљење од Србије.

 

У том смислу су и све инвестиције које Вам дају као цена за продају Косова и Метохије.

 

За овај «режим ливидатора» су до јуче радили највећи криминалци, које сада Ви хапсите јер су се окренули и против Вас, који се само бави застрашивањем неистомишљеника и Недићевском служењу НАТО окупаторима у општем прихватном логору Јасеновац у шта сте претворили Србију.

 

Ја покушавам да се бавим креативним, научним радом те Вам достављам научни чланак на основу којега ћете моћи да тражите од Уједињених нација да се признају ништавним све сепаратне споразуме Западних савезника и Броза Тита са Вермахтом, по којима су, велика је вероватноћа, већ 1943. године обећали Косово и Метхоји – Албанији, јер је став Нирнбершког трибунала да су такви договори ништави.

 

То што сте Ви изговорили јуче у Скупштини Србије се може тачно и прецизно одредити као «Когнитивни рат» који очигледно водите против српског народа јер сте јуче у Скупштини Србији предложили промену система вредности и предложили да  «браните народ» односно  «српски народ» уместо да браните територијалну целовитост Србије. Ваш гласноговорник из Ваше СНС Мартиновић је чак предложио да  «осудимо излазак народа 27. марта 1941. године, чиме је одбачен Спразум са нацистичком Немачком и Хитлером» и предложио  «да бранимо Републику Српску» уместо да бранимо територијалну целовитост Србије. И Ви и Мартиновић заборављате да најповољније комбинације никада у политици нису биле добитне јер су преварантске и неморалне.

 

ИВица Дачи је јуче заједно са Вама ликовао јер је једином (цифрама 1), «ко бајаги» опозиционом посланику (изниклом из шињела новог «бицилисте» а некадашњег вартеполисте Шапића) дао 5 минута и 30 секунди времена да понизно као пудлица изговори да је та  подржка једнопартијске Скупштине безвредна у чему је у праву.

 

Тиме сте и Ви и ИВица Дачи понизили српски народ али и били понижени од стране албанских посланика, чему се не радујем. Али Ви сте и у том делу водили «Когнитивни рат» против српског народа јер сте све српске жртве у перманентном терору који Албанија води против Срба од 1841. односно 1944. године на Косову и Метохију свели на само једну побијену српску породицу, па да је и метафора то је понизно и неприхватљиво смањење српских жртава и прогнаних Срба. Перманентни терор над Србима на Косову и Метохији и прогон Срба са Косова и Метохије Ви сте у Скупштини Србије назвали «хрљењем за бољим животом» у централној Србији, иако млади из централне Србије не беже за бољим животом већ се спашавају из «сабирног логора Јасеновац» у који сте вашом самовољом, апсолутизмом претворили Србију, где се свакодневно у породицама људи убијају а Ви не реагујете.

 

Ви и посебно Дачић сте ликовали 22. јуна 2021. године, због овација у скоро једноумној и једнокоалиционој Скупштини Србије Вашој идеји о компромисном решењу на штету територијалне целовитости Србије, иако ни ви, али, нажалост, ни Републички јавни тужилац не разумете да је то доказ:

    да је Влада Србије при подели 5,8 милијарди евра –  несумњиво прекршила члан 3 Закона о контроли државне помоћи (недозвољена државна помоћ) и уместо да је  накнадила штету  (због Ванредног стања), како је то предвиђено:  тачком 2 став 1 члана 4 Закона о контроли државне помоћи,
    да сте као двоструки Председник (Србије и СНС) понашајући се као апсолутиста искористио 5,8 милијарди евра за ИЗБОРНО ПОТКУПЉИВАЊЕ «привредних система са највише радника у Србији», како би их приморали да на изборима 21.јуна 2020. г гласају за Српску напредну Странку, како би Ви, у складу са чл. 203 Устава Србије, могли (са тако незаконито обезбеђеном апсолутном већином у Скупштини Србије) да промените Устав Србије, али  нико о томе у Србији не сме да објави ни речи у новинама нити да изнесе у телевизијским емисијама па Вучићеви уредници одбијају да нас позову на тв па је један од њих одбио да прими у руке кривичну пријаву о фалсификованим изборима, на коју Републичко јавно тужилаштво још ништа није одговорило, нити је ишта предузело, а већ сада се виде резултати и намера да се угрози територијална целовитост Србије.

 

То што Вас је Мартиновић 21. јуна 2021. године у Скупштини Србије «овластио» да као председник Србије – браните Републику Српску (као да на територији осталог дела Босне и Херцеговине не живе Срби исламске вероисповести, што је Ватиканско лукавство описано Гајем Јулијем Цезаром у «Записима о Галском рату» за потискивање слоВена) а не  територијалну целовитост Србије не мења Устав Србије нити мења члан 112 Устава Србије, у оквиру којега се морате кретати, и посебно, не мења члан 307 Кривичног законика Србије (Угрожавање територијалне целине Србије: Ко силом или на други противуставан начин покуша да одцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави – казниће се затвором од три до петнаест година).

 

У прилогу Вам достављам резиме научног рада «Одступање групе армија «Е» немачког Вермахта из Грчке у Немачку и  Аустрију у оквиру операције „Ренкин“ на Балкану и догађаји везани са тиме, који су имали значај на ток и окончање Другог светског рата и мирно, послератно устројство на Балкану» у коме сам са коаутором из Русије изнео факте да су Британија, САД, и партизани Броза (после Стаљинградске битке, Курске битке и капитулације Италије) постигли сепаратни споразум са немачким Вермахтом да партизани Броза омогуће безбедан пролазак армија Вермахта из Грчке преко Балкана, а да Вермахт заузврат партизанима да своје оружије како би спречили продор Црвене армије у Грчку и на Јадран, у оквиру чега су и обећали да Косово и Метохију припоје Албанији (да албански партизани не би нападали ове армије у повлачењу), због чега су забранили повратак Срба на Косово и Метохију – али Ви 22. јуна 2021. године нисте говорили колико је било Срба којима су бољшевичке власти Броза забранили повратак на Косово и Метохију. Овај рад сам изложио преко ЗООМ система на научној конференцији Руске академије наука 21. јуна 2021. године.  

 

Рад Вам достављам да бисте могли да подсетите и Британију и САД па и Савет безбедности УН да, према одлукама Нирнбершког трибунала ни један договор са нацистима и Немачким Вермахтом који је постигнут до 8. маја 1945. године нема апсолутно никакву правну или фактичку снагу и не може никога да обавезује, па ни обећање да предају Косово и Метохију – Албанији.

Ви системски (а Дачи нешто суптилније) износите и даље све оно што је на штету српског народа па сте и јуче потенцирали мали број Срба на Косову и Метохији уместо да сте говорили о перманентном терору Албанаца над Србима и прогону Срба са Косова и Метохије, не само од 1941. године, него и од 1944. године – што је једино «реално стање на терену», са чиме су Брозовци манипулисали као и са појмом колаборације.

Савет за статусна питање дијаспоре Србије, чији сам председник од 2011. године је тражио од Николића, Дачија и Вас – да пре приступању Бриселским споразумима тражите повратак 250 000 Срба који су прогнани са Косова и Метохије после почетка НАТО окупације.

 

Али ваш Триумвират се оглушио о ове захтеве српске дијаспоре. Уместо тога ваш тријумвират:

    потписао је Бриселске споразуме и формирао границе између Косова/Метохије и централне Србије, а да ни тада ни јуче нисте ни реч проговорили о прогнаним Србима нити сте икада тражили од Савета безбедности њихов повратак на Косово и Метохију, чиме сте подржали Брозов (Ватикански/Римски) концепт једнонационалних држава за све осим за обесправљени у сваком погледу – српски народ, свуда па и у Србији,
    забранио је сазивање било ког органа предвиђеног још увек важећим «Законом о дијаспори и Србима у региону» чиме кришите активна бирачка права дијаспоре коју злонамерно не консултујете те сте и тиме обезбедили «скупштинско једнопартијско једноумље», којим сте очигледно намерени да нарушите територијалну целовитост Србије.

И овог пута предлажем да обавестите Савет безбедности УН о прогнаним Србима и да се заложите за прогнане Србе да се врате на хиљадугодишња огњишта и да тиме престанете да Србију у XXИ веку претварате у НЕДИЋЕВУ СРБИЈУ служећи интересима окупатора и радећи против Србије и територијалне целовитости Србије јер и овако примењујет помор Срба као да су у Јасеновачком логору.

Позивам Вас да утичете да Скупштина Србије не расписује народни референдум о променама Устава Србије док се не изабере нова, вишепартијска и вишедомна Скупштина Србије и док се не створе услови за такве слободне и равноправне изборе, јер је и јучерашње заседање од 21. јуна 2021. године показало да сте намерени да једноумљем радите против територијалне целовитости Србије.”

А како Курти захтева од Србије “благо Дарданије”, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА