Најновије

"ВУЧИЋ СЕ ТРЕСАО, ПСОВАО И ДРАО!" Дошли смо да га питамо да ли је нормалан, а он је окружен обезбеђењем викао: "Ајде, биј ме, туци ме!"

Председник Републике је изашао и сав се тресао, буквално се тресао. Овим људима из обезбеђења је било непријатно. Почео је да се дере, почео је да се уноси у лице. И говорио је: „Ајде ме биј, ајде ме туци“. Око њега обезбеђење. Да сам га додирнуо, зна се шта би било по службеној дужности, испричао је Вук Јеремић, председник Народне странке испред Председништва Србије, након што је са тројицом колега из руководства странке дошао данас у Председништво на позив Вучића да њих петорица дођу и да га бију.

Вук Јеремић и Александар Вучић (фото: Правда/Фб, Јутјуб видео)

Јеремић се појавио на пријавници Председништва у друштву потпредседника странке Мирослава Алексића, бившег градоначелника Новог Сада Борислава Новаковића, и адвоката Владимира Гајића, док је адвока Боривоје Боровић би спречен обавезама. Након бурних догађаја на пријавници, они суи изашли напоље, а Јеремић је у камеру Србин инфа испричао шта се дешавало.

- Рекао је: „Где хоћеш?“, рекао сам: „Хајде изађи напоље“. Није смео да изађе, псовао је, вређао, претио је Новаковићу, прети Мики Алексићу. Мени док се уносио у лице говорио је “лопужо”, ја сам му на то одговорио, најблаже што сам могао, рекао сам “издајниче”. Питао сам га да ли сме пред камерама да понови ово што ми је говорио, да оде на РТС да о томе разговарамо, он је рекао да не сме. Врло ескплицитно је рекао да не сме – казао је Јеремић.

Он објашњава да је Вучић тај који их је путем медија позвао да дођу да их бије.

- Ми смо се појавили да га питамо да ли је он стварно нормалан да зове јавно грађане Србије и своје политичке противнике да их бије. То је био наш план. Ми смо стигли, и он је сишао, наравно са четворицом, петорицом из свог обезбеђења, унео у лице, говорио разне опсцене ствари. Овим људима из обезбеђења у опште није било пријатно шта су слушали. Онда се окренуо и отишао. Ми смо га питали: „Еј, где ћеш, што сад бежиш, нисмо завршили разговорор“. Па се он вратио. Па наставио да вређа и псује, па сам му рекао, је л` могу само једну ствар да те питам: “Да ли си ти спреман да са мном разговараш на телевизији. Он је рекао: “Не”. Експлицитно је рекао “не”, и имамо сведоке, и ови људи и они што су унутра радили свој посао. Они сами су били изузетно професионални и љубазни, и радили су свој посао врхунски. Али имамо сведоке, укључујући и адвоката Гајића да је председник државе и то више пута, на питање да ли је спреман да ми каже све то пред камерама, на телевизији рекао “не” – навео је лидер Народне странке.

Он је изразио наду да ће Вучић променити ту свој уодлуку и пристати на разговор на телевизији.

- У Народној странци постоји такође пуно људи који су спремни да разговарају са својим парњацима, људима који обављају одговорне функције у Србији испред СНС. Дакле позив Александру Вучићу да, уместо да сиђе, тресе се, зноји се, псује и пљује, да пробамо да водимо цивилизовани дијалог пред камерама јавног сервиса. Ту је Владимир Гајић који може да разговара о безбедности, рецимо са министром полиције, може да разговара Здравко Понош са министром војске, може Мирослав Алексић са Аном Брнабић, може Бора Новаковић да разговара са господином Вучевићем, градоначелником Новог Сада. Данас није био са нама Бора Боровић који је такође био прозван и добро је што није био јер не би се ово овако глатко завршило. Али он може да води разговор или са министром правде или господином Селаковићем. Једино немамо доброг саговроника за евентуални дијалог са Синишом Малим, јер морате да будете најмање за нијансу преварант, пробисвет и сецикеса, а ми таквих немамо – истакао је Јеремић.

Он је закључио да су се у сваком случају, појавили на врата Вучићу пошто их је звао, и како је рекао “показали смо да га се не бојимо”.

- На жалост, оно што смо видели је да је он човек који не контролише своје ни емоције, ни физиолошке појавне облике. Зноји се, тресе се. Он није до краја свој – приметио је Јеремић.

Он је подсетио да је оно што је највише Вучића изнервирало, што га је навело да их позове на окршај, то је “откривање огромне афере тешке 75 милиона евра, у коју је укључен врх Владе Републике Србије”.

- Донета је тајна одлука 8. априла 2021. године о хитном извођењу поступка, ван тендера, о изградњи магистралног гасоводног прваца Београд–Ваљево-Лозница. Због чега је овај посао ишао без тендера, због чега хитан поступак, да ли је ово заправо гасовод Рио Тинта? Зашто је потребно да се у 12 месеци, и да нико не пита за цену и да све буде плаћено унапред, заправо 50 одсто авансно, а 50 одсто за 12 месеци, зашто је потребно ово да се ради и ко ће радити тај посао – упитао је председник Народна странке.

Он је казао да су дошли у посед документа “директно из њихових редова”.

- Врло вероватно је да је овако нервозан јер нису успели да утврде и ко је нама тај документ доставио. Тај документ јасно показује да је дошло до озбиљног марифетлука тешког 75 милиона евра, изградње гасовода, који можемо назвати гасовод Рио Тинта, који треба да гради “Миленијум тим”. Поставили смо јавна питања Влади о овом случају и уколико не добијемо одговоре, поднећемо кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал – изјавио је Јеремић. 

Подсетимо, председник Вучић је на јучерашњој конференцији за новинаре изазвао на мегдан руководство Народне странке, прозвавши лично њих петорицу.

“Ево ја их молим, комплетно руководство те странке, пошто су много снажни, немојте друге, мене једног, вас петорица се скупите. Овај црногорски националиста, следбеник Секуле Дрљевића, Боривоје Боровић, онај из Трстеника, па онај Гајић, Вук Јеремић и Бора Новаковић. Ево вас петорица мене линчујте, немојте неког другог, да видим како ћете вас петорица заједно то да урадите. Немојте друге, што да гоните ове недужне, обичне људе. Вас петорица дођите”, изјавио је Вучић.

Како је Вучић оптужио Србе са Косова и Метохије, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА