Најновије

ФАЈЗЕР ВАКЦИНА И ЗА ДЕЦУ МЛАЂУ ОД 12 ГОДИНА?! Фармацеутска компанија почела с тестирањем

Фармацеутска компанија Фајзер данас је саопштила да ће почети тестирање вакцине на већој групи деце млађе од 12 година, након што одлуче колико мања доза ће се давати деци у односу на старије.

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Студија ће укључити 4.500 деце у више од 90 клиничких установа у САД-у, Финској, Пољској и Шпанији, навела је америчка компанија, а пренео Ројтерс.

На основу безбедности, толеранције и имуног одговора тестирања 144 деце у првој фази студије друге дозе, Фајзер је рекао да ће тестирати 10 микрограма дозе код деце између пет и 11 година и три микрограма за старосну групу деце од шест месеци до три године.

Вакцина Фајзера је одобрена за употребу код деце старије од 12 година у Европи, САД-у и Канади, а они примају исту дозу као одрасли - 30 микрограма.

Близу седам милиона тинејџера добило је најмање једну дозу вакцине у САД-у, према подацима америчког Центра за контролу и превенцију болести.

Вакцинисање деце и млађих се сматра кључним кораком ка добијању колективног имунитета и окончања пандемије ковида19.

Научници у САД-у и још неким земљама испитују везу између упале срчаног мишића и МРНА вакцина (Модерна и Фајзер), посебно код млађх мушкараца.

Русија гради први стелт брод! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА