Најновије

ФАРМЕРКАМА И СТРАНИМ ФИЛМОВИМА ОБЈАВИО РАТ! Ким Џонг Ун кренуо да искорени западне утицаје!

Северна Кореја је недавно увела нови закон којим власти желе да сузбију било какав страни утицај, строго кажњавајући све оне који имају стране филмове, инострану одећу или чак ако користе сленг.

Ким Џонг Ун. (Фото: kremlin.ru)

Становница Сеула Јон Ми Со је за британски Би-Би-Си испричала да је имала 11 година када је први пут видела да су власти погубиле мушкарца због тога што је код себе имао јужнокорејски филм. Читавом његовом суседству је наложено да прате погубљење.

- Да то нисте урадили, то би било класификовано као издаја - рекла је она из своје куће у Сеулу.

- То никада нећу заборавити. Још увек видим како му теку сузе. Везали су му очи, али је повез био потпуно натопљен сузама. То је за мене било трауматично. Везали су га за дрвени ступ, а затим устрелили - додала је она.

Стални локдаун

"Замислите да сте у сталном локдауну без интернета, социјалних медија и са само неколико државних канала осмишљених тако да вам кажу шта лидери државе желе да чујете - ово је живот у Северној Кореји", пише Би-Би-Си.

Међутим, лидер Северне Кореје Ким ДЖон Ун је сада отишао и даље, уводећи нови опсежни закон против онога што режим описује као "реакционарну мисао".

Наиме, свакога ко буде ухваћен с великом количином видео-садржаја из Јужне Кореје, Сједињених Држава или Јапана, чека смртна казна, а онима који гледају такве снимке прети 15 година затвора.

Недавно је Ким Џон Ун написао поруку преко државних медија у којој позива Лигу младих да предузме мере против "индивидуалистичког, антисоцијалистичког понашања" међу младима, а сада жели да заустави употребу страних израза, фризуре и одеће, за које је рекао да су "опасни отрови".

Политички аналитичари сматрају да севернокорејски вођа покушава да заустави спољне информације које долазе до народа Северне Кореје, јер, како наводе, живот у земљи постаје све тежи.

Северна Кореја је сада, након затварања граница због пандемије, одсечена од спољног света више него икада пре, а готово у потпуности је заустављена чак и трговина са суседном Кином и доток виталних залиха, наводи Би-Би-Си.

Генерал Младић осуђен на доживотну казну затвора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА