Најновије

ДЕСНА РУКА СЕРГЕЈА ЛАВРОВА ПОПЉУВАО НАТО ПАКТ: Намећу теме из Хладног рата као да је 1950. То је жалосно

НАТО није био способан да се прилагоди новој безбедносној реалности и уместо удруживања снага намеће Русији неке теме које је требало оставити половином 20. века, казао је данас заменик руског министра спољних послова Александар Грушко.

Грушко (Фото: РИА)

"Видимо да се војна ситуација постепено деградира. Хладни рат је требало да остане део прошлости. Међутим, НАТО није био способан да се адаптира на нову безбедносну реалност и вратио се својим коренима - потреби да заштити своје чланице од претње са Истока - и тренутно форсира само дневни ред, који је требало да остане негде у 1950. години", оценио је Грушко, а пренео ТАСС.

Заменик министра је додао да је то за жаљење, јер уместо дијалога и удружавања снага ради опште безбедности две стране морају да се баве претњама, које се вештачки стварају у близини руске границе.

"Истовремено, таква активност НАТО не дозвољава ЕУ да буде прави саговорник у војно-политичким питањима, да добије аутономију и искаже своје интересе, који не би били базирани на ненормалним односима са Русијом.

Овакве активности НАТО опструишу амбиције ЕУ да постави војно-политичку економију, да буду самосталан играч и још једном да искажу своје независне националне интересе.

Сигурни смо да европски интереси нису да имају ненормалне односе са Русијом. Ми такође желимо нормалне, здраве односе са Европом", нагласио је руски дипломата.

ЕУ има сраман предлог по питању Лукашенка! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА