Најновије

Уличарски речник председника државе

Олош, фукара, нерадник, лопов, мафијаш, криминалац, фашиста, сецикеса, педофил… То су речи које готово свакодневно у обраћању јавности користи ни мање ни више него председник једне државе - председник Србије Александар Вучић.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Управо он је, ако му је веровати, “детонирао” премијера Косова Аљбина Куртија у Бриселу. И тако још једном “детонирао” српску дипломатију. Успео је председник пре неколико дана да увреди и све девојчице, користећи ову реч да омаловажи лидера Народне странке Вука Јеремића. Према мишљењу саговорника Вучић готово свакодневно демонстрира како не треба и наставља са својим “дневником увреда”, по којем је увелико постао препознатљив.

Последњи у низу је окршај са лидером Народне странке Вуком Јеремићем, који се са функционерима ове партије Мирославом Алексићем, Владимиром Гајићем и Бориславом Новаковићем појавио у Председништву, након што их је председник дан раније позвао “да га пребију ако могу”.

Оно што је највише запарало уши приликом сучељавања у Председништву јесте коришћње речи “девојчица” у контексту увреде.

“Од тебе се уплашио девојчице? Хоћеш да ме линчујеш девојчице?”, говорио је Вучић Јеремићу и тако и од ове речи успео да направи увреду.

Успео је да довикне председник Јеремићу и да је лопужа, а Мирославу Алексићу да је сецикеса.

И отишао.

Недавно је председник бриљирао и у Бриселу. Али не за преговарачким столом, него по завршетку нове туре дијалога са Приштином.

“Дошао је да пита када ћеш да признаш Косово. Мој одговор је – никад, а онда се детонирао“, рекао је председник Србије, након састанка са премијером Косова Аљбином Куртијем.

Ово је изазвало бројне реакције, углавном негативне. Према мишљењу, сасвим сигурно већине грађана Србије, ово је речник непримерен функције председника државе.

Тих се критика дотакао Вучић и дан касније у обраћању јавности, када је говорио о детаљима састанка у Бриселу и рекао да није знао другачије да објасни.

Иако ово звучи као некакво извињење, чињеница је да њега није било за много оштрије речи које је председник упућивао свакоме ко се удостојио да га критикује.

И то није новост.

Ђорђе Балашевић му је фукара, остали су олош

Својевремено је велики Ђорђе Балашевић рекао да га је Вучић у време док је био министар информисања назвао “јефтином фукаром”. Балашевић је рекао и да му је Вучић на тај начин “нацртао мету на челу” јер су га после тога пресретали на улици са претњама…

У том маниру Вучић говори и сад. Једина је разлика у томе што је данас председник државе.

Олош је, рецимо, реч коју често употребљава.

“Ово лево је мој брат Андреј, лагао је сваковрсни олош о њему свашта у претходном периоду. Има обострану упалу плућа, а ја хоћу само свима и њему да кажем да га волим највише на свету” написао је председник на свом инстаграм профилу у тренутку када је објавио да му је брат оболео од ковида.

Олошем и гадом назвао је и уредника Таблоида Милована Бркића.

Ђилас лопов, Алексић сецикеса

Председник Србије воли да користи и термине као што су “лопов” и “фашиста”.

На његовом списку лопов је најчешће председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.

“Ја мислим да је лопов и још много горе од тога”, рекао је Вучић у неколико наврата о Ђиласу, а недавно га је назвао и “мегафоном криминалне групе Вељка Беливука”.

За потпредседника Народне странке Мирослава Алексића рекао је да је “сецикеса и мафијаш“, те да је „купио диплому“.

“Она сецикеса из Трстеника, Алексић, који је до дипломе дошао тако што ју је купио, долазио је до информација наводно преко полиције, а у ствари преко криминалних кругова, а које су биле лажне”, рекао је Вучић.

Другог потпредседника Народне странке Борислава Новаковића назвао је криминалцем.

Због Бошка фашисте треба да плати

И лидера Двери Бошка Обрадовића назвао је “лоповом”. Али и “фашистом”. Због тога је Први основни суд у Београду донео првостепену пресуду којом се председник Србије Александар Вучић обавезује да лидеру Двери Бошку Обрадовићу плати 200.000 динара. То је била прва казна Вучићу због оваквог начина говора.

Реч је о два гостовања Александра Вучића на телевизији Пинк од 13. и 16. фебруара 2019. Године и речима које је том приликом изговорио.

„Ја са њима нећу да се састанем. За народ и грађане сам увек отворен, а за ове лопове не. Зашто нису у затвору, то је тешко питање. Зато што су целокупан правосудни систем они поставили“, рекао је тада Вучић, а три дана касније додао:

„Србија има много важнијих проблема од тако и толико неозбиљних људи као што су Ђилас, Јеремић и онај фашиста Обрадовић“.

Воли председник и да користи реч “комплетни идиот” углавном говорећи о онима из београдске власти који су својевремено наручили ноћно рушење у Савамали. Само што још није открио на кога је тачно мислио.

Вулетић педофил

Недавно је бившег потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића назвао “педофилом”.

“Данас сам добио информацију, послала ми је Сузана, да је онај што је побегао од одговора на питање да ли је педофил, јер је изненада добио дијареју, па му лекари дали оправдање да не иде на детектор лажи да се утврди да ли је педофил, саопштио да ми је син власник Рада, како хоће да се меша у трибине Партизанове, а њега Партизан не интересује, за Партизан не навија, а не само да није власник Рада, него не знам ни да ли постоји власник Рада или било шта слично”, рекао је Вучић.

Неретко, зна председник да увреди и грађане Србије, често их називајући нерадницима.

“Баш ме брига за све нераднике који само плачу над својом судбином. Нећу да кажем тежу ствар, само ће да им кажем да су неспособни. Они ме не интересују. Интересују ме они који виде куда иде Србија, како напредујемо. Треба људи да раде, а не само да једва чекају петак да се изгубе до колегијума до понедељка”, рекао је Вучић.

Обрни, окрени највише користи реч педер

Говорећи о извештају и критикама Европског парламента на рачун Србије, европосланицима је поручио да су се “изгубили у времену и простору“, а на питање о изјави посланице ЕП Тање Фајон које се тиче криминала и корупције у Србији, Вучић је рекао да се Србија бори против организованог криминала, али и питања отимања имовине Јеврејима и спреман је да пружи допринос тиме како је Фајон “украла“ Московицу вилу у Словенији.

Ипак, изгледа да некако највише воли да користи реч “педер”, али кад говори о себи.

Недавно је говорећи о навијачима за само неколико минута успео да изговори “Вучићу педеру” 10 пута. Наравно у ударном термину.

Реч психолога

Коментаришући овакав говор са највише политичке функције у Србији, психолог Ана Мирковић каже да је ово у сваком случају непримерено.

“Ја мислим да свако живи и мисли оно што изговара. Мислим да су то његове вредности, да је он импресиониран тим избором речи. Председник воли да се похвали и својим навијачким и уличним стажом, у који лично не верујем, тако да је то тај манир. Али, није примерено председнику државе, свакако”, каже Мирковић и додаје:

“То је врло агресивна комуникација, која мене као грађанку веома узнемирава, а принуђена сам да је слушам са свих националних фреквенција у прајм тајму. Нема културе, друштва, контекста у којем би то било примерено. Нема психолога у школи који би дозволио детету да користи такве речи. Да закључим, реч је о неваспитању и непристојности човека који је јако далеко догурао и то је сад проблем друштва.

Британски разарач све закувао, Руси спремни да бране Крим по сваку цену. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА