Најновије

Ево како изгледа Вучићев економски тигар

Неретко чујемо од државних функционера да је наша земља економских тигар, да никада није било толико новца у државној каси, те да смо лидери у региону, па и у Европи. Раст бруто домаћег производа ове године ће, према најавама бити 6 одсто, можда и више. С друге стране, чини се да грађани живе у све већем сиромаштву.

Илустрација (Фото: pixabay. com/ Јутјуб)

Како се то економски тигар нашао у ситуацији да његови грађани не могу да са својим платама издрже ни крај месеца, и то они који имају ту срећу да раде? Можда се одговор крије у томе што председник Србије и његова свита послушника себе сматрају државом, по узору на Луја XИВ и чувену реченицу: “Држава то сам ја,”, па из тог разлога мисле да је економска ситуација у Србији повољна.

Хајде да видимо слике тог економског тигра:

Борба за парадајз

У држави - економском тигру стање је толико повољно да је народ похрлио у својеврсну борбу за бесплатан парадајз који су бесплатно делили пољопривредни произвођачи, јер је откупна цена од 10 динара по килограму брука и срамота, нарочито кад се узме у обзир чињеница да се касније у малопродаји пласира за и до 170 динара.

Рад од 12 сати - да се утоли тигрова глад

Тигар је гладан, па због тога радници лесковачке фабрике Аптив морају да раде 12 сати дневно како би нахранили српску економију, односно страног инвеститора. Од умора су многи падали у несвет, па је Хитна помоћ дежурала испред фабрике. А кад се јавност узбунила, осмочасовно радно време је враћено, али су радници сада под притиском да раде и недељом. Што се каже: “Нема одмора, док траје обнова.”

Скупља храна и гориво - последице тигровог раста

Толико нам добро иде, што би рекла председница Владе пре неку годину, да нас је срамота. Уз раст плата, иако тај раст обичан народ не осећа на својој кожи, расту и цене, што грађани и те како осећају. То шта грађани мисле и у каквој су финанцијској ситуацији, ову власт не интересује, па су тренутно цене хране на рекордном нивоу у последњих десет година. Најављено је да ће поскупети и нафта, јер тобоже поскупела је и у свету, а кад је била јефтина, у Србији је и даље била рекордно скупа. Али то изгледа није битно.

Јура и Фијат - тигрове узданице које не поштују закон

За напредовање српске економије председник Србије се небројано пута захваљивао страним инвеститорима, без којих изгледа, према његовом мишљењу, не би било ни привреде у земљи. Инвеститори, попут Фијата и Јуре, су му ту захвалност узвратили непоштовањем закона. Тако се Фијат оглушава на било какве захтеве радника који су у фебруару започели генерални штрајк, а Јура не жели да врати на посао председника синдиката, иако јој је држава то наредила.

Минус 100 милијарди евра у тигровом буџету

За првих пет месеци ове године у републичком буџету је остварен дефицит од 99,8 милијарди динара, саопштило је Министарство финансија. Даље не треба обашњавати…

Изгледа да Србија заиста јесте економски тигар. Када се размисли о податку да је у протеклих 100 година нестало 96% ових животиња, јасно је зашто председник користи ту метафору за српску економију.

Хашка документа открила како су финансиране црвене беретке! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА