Најновије

НЕМАЧКА ПОД ВОДОМ, АМЕРИКУ ГУТА ВАТРА! Свет у паничном страху након ових потресних слика: Шта се дешава са климом (ФОТО/ ВИДЕО)

Екстремни временски услови забележени су у Европи, где су у Немачкој поплаве убиле најмање 20 особа, док на другој страни света, у САД, бесне шумски пожари који гутају све пред собом.

Пожар у Америци (Фото: Јутјуб)

Застрашујуће фотографије поплава које су опустошиле запад Немачке обишле су читав свет претходна два дана, а све је посебно потресла чињеница да је у месту Шулд у регији Ајфел, на граници према Белгији и Луксембургу, током претходне ноћи због бујице урушено шест кућа, при чему је нестало 30 људи, док је засад потврђено да је страдало око особа, док се за укупно 70 трага.

Истовремено, на другој страни света, у америчкој држави Орегон, ватрена стихија данима гута све пред собом, уништивши више од 80.000 хектара површине и натерваши на стотине људи да напусте своје домове.

- Ово ми је први шумски пожар који сам доживела и то је застрашујуће. Не знате да ли ћете бити међу онима којима ће пожар прогутати кућу или ћете гледати како нестаје комшијин дом. А најгоре је што ништа не можете да учините - изјавила је једна од евакуисаних становница из Орегона.

Такозвани "Bootleg Fire", који се шири Орегоном, досад је уништио 21 кућу, а још 1.926 објеката је угрожено.

Ове пожарне сезоне забележено је 60 великих ватрених стихија у 12 савезних држава, а опожарено је 404.680 хектара површине.

Што се тиче Немачке, најтежа ситуација је у савезним покрајинама Порање-Фалачка и Северна Рајна Вестфалија, где је након обилних киша последњих дана, а нарочито у последњих 24 сата, дошло до изливања бројних потока и река.

У месту Шулд се неколико кућа налази пред рушењем, а полиција и ватрогасци још раде на спасавању 50-так особа које су се попеле на кровове кућа. Осим тога, бујица је за собом оставила невиђену пустош, уништила читаве објекте, чупала стабла из корена, носила аутомобиле, изазвала клизишта. Под водом је остало на стотине кућа.

Таква ситуација с екстремним временским приликама изазвала је озбиљну забринутост широм света да се са климом заиста догађа нешто лоше, а бројни научници су упозорили да климатске промене и те како узимају свој данак.

Претходних дана је екстремна врелина буквално паралисала запад САД, где су у Калифорнији измерене температуре и до плус 47,5 степени Целзјусових, док је Долина смрти на том подручју била најтоплија тачка на планети са рекордних 56 степени.

Есктремно високе температуре забележене су и на потпуно невероватним местима, попут Сибира, али и Антарктика, где су оне достизале и више од 10 степени, што је за та подручја изузетно неуобичајено.

С-500 “Прометеј” способан да свако америчко најмодерније наоружање претвори у прах. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА