Најновије

КАВАЧКИ КЛАН ПРИПРЕТИО: Особље у Спужу у приправности

Дупла смена затворске страже, медицинска екипа и ватрогасци чували су синоћ мир у Истражном затвору у Спужу, због оперативне информације да ће група притвореника блиска кавачком криминалном клану покушати да запали просторије те установе, пишу подгоричке Вијести. Наводно, то су планирали да учине због инсталираних ометача за сигнал мобилних телефона чије је коришћење, иначе, забрањено.

Затвор (Фото: Јутјуб)

Из Управе за извршење кривичних санкција (УИКС), званично су Вијестима одговорили да су на основу оперативних података били спремни за реаговање на непредвиђене безбедносне ризике.

"Надлежни у УИКС-у су сходно подацима добијеним на основу оперативног рада, током дана имали појачане безбједносне активности, којим су биле обухваћене припреме надлежних у случају потребе за реакцијом у односу на непредвиђене безбједносне ризике, који би били усмјерени у правцу нарушавања стања безбједности у организационој јединици УИКС-а – Истражни затвор Подгорица", објаснили су из Службе за односе с јавношћу УИКС-а.

Напомиње се да је реч о активностима које се реализују у односу на безбедносну процену, ради одржавања стања безбедности стабилним.

Вијести наводе да је синоћ око 20 сати испред Истражног затвора било возило Службе заштите и спасавања, а на улазу у ту зграду био је појачан број службеника.

Саговорник из УИКС-а је тада рекао да је стање мирно и да се у Истражном затвору није догодио ниједан инцидент.

Није прецизирао ко је међу "побуњеницима", тврдећи да Управа није добила никакве захтеве од притворених лица и констатовао је да с њима свакако не би преговарали.

Други извор је рекао је да су неки од вођа кавачког клана претили побуном.

Према последњим, незваничним, информацијама, ватрогасци су око 20.30 ушли у зграду Истражног затвора, до ћелија у којима су притвореници, наводе Вијести.

О новој претњи екстремиста на Космету прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА