Најновије

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ: Караџић и Младић звали да питају како сам!

Пензионисани генерал Владимир Лазаревић (72), командант Приштинског корпуса у време оружаног сукоба на Косову и Метохији, пуштен је кући из Универзитетског клиничког центра Ниш где је био хоспитализован због блажег можданог удара.

Владимир Лазаревић. (Фото: Јутјуб)

Лазаревић је казао новинарима да наставља лечење у кућним условима, а да га „очекују многобројни прегледи и контроле да би се открило шта је изазвало кризу“. Он се захвалио за „велику подршку“ током лечења, у коју су, како је навео, спадали и позиви и поруке његових сабораца, патријарха Порфирија, државних званичника, као и хашких осуђеника Ратка Младића и Небојше Павковића, који су „звали да питају како је“.

Лазаревић био је и командант Треће армијске области Војске Југославије, у јавности је важио за стручног, искусног и „народног“ генерала. Хашком трибуналу се добровољно предао 2003, након подизања оптужнице против њега, а 2009. је осуђен на 15 година затвора, да би му казна касније била умањена за годину дана.

На слободу је пуштен 3. децембра 2015, после одслужења две трећине казне. Вратио се у земљу владиним авионом, у пратњи тадашњег министра правде Николе Селаковића, а на нишком аеродрому дочекали су га министри Александар Вулин и Братислав Гашић, владика рашко-призренски Теодосије, начелник Генералштаба Љубиша Диковић, градски званичници и више стотина грађана.

Путин и Макрон на телефонској линији, једна од тема Украјина - Москва изнела јасан став! Више о томе ОВДЕ.

Извор: danas.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА