Најновије

КУРТИ ПРИПРЕМА УПАД НА СЕВЕР КОСОВА! Спреман на све!

Припремамо се за све. И нисмо у четвртој години владе, већ је 100. дан. Верујем да ће Република Косово бити присутна свуда. Тако је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти одговорио на питање да ли ће посетити север Косова.

Курти (Фото: kryeministri-ks.net)

Подвлачећи црту о учинку свог кабинета у првих сто дана, Курти је практично разоткрио да неће одустати од плана да север покрајине потчини Приштини, чему су стремили и његови претходници.

А у последње време је учестало звецкање оружјем, напади на Србе, најављује се значајно увећање војног буџета, све уз упорно одбијање да се формира Заједица српских општина.

Приштина је досад неколико пута имала "генералне пробе" упада на север КиМ. Најактивнији су били 2018, када су демонстрирали силу четири пута. Те године су ухапсили и тадашњег директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића усред Митровице.

За план "освајања" севера наше обавештајне службе, како пишу Новости, знају већ дуже, а део информација добиле су од руских колега. Тако је откривено да су тзв. Косовске безбедносне снаге, уз логистичку подршку Американаца спремале упад, у тајној операцији под кодним именом "Златна сабља".

Према тим информацијама, обука припадника КБС обављала се у базама "Филм сити" у Приштини и "Помазатин" надомак Косова Поља. Откривено је и да су у обуку КБС били укључени и хрватски ветерани који су учествовали у прогону више од 250.000 Срба из Крајине у злочиначкој акцији "Олуја". Они су, показују подаци, до КиМ стизали преко Црне Горе и уз прећутну сагласност НАТО. Операција "Златна сабља" замишљена је као ефикасно заузимање севера КиМ, успостављање фактичке власти Приштине на целој територији покрајине и одсецање Срба од централне Србије.

Израел поново бомбардовао Газу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости/ Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА