Најновије

КИНА ТОМЕ МОЖЕ ДОПРИНЕТИ! Додик очекује да ће нови поредак бити без силе и ароганције

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је у ексклузивном видео-интервју за кинеску државну новинску агенцију "Синхуа" да очекује да ће будући свет и нови поредак бити заснован на равноправаном односу са пуно уважавања, без силе и ароганције, те да је уверен да Кина може томе допринети у значајној мјери.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

- Модел који примењује Комунистичка партија Кине омогућава економски успешну земљу и то је потпуно супротно од западњака који кажу да је недопустиво да држава има фирме у свом власништву и да све мора да буде приватно. Кина је показала да не мора и да се може успешно управљати државном имовином. Она је постала проблем Западу који је сав свој концепт егзистенције базирао на томе да се бори против других идеологија као што је идеологија социјализма, комунизма - истакао је Додик, преноси Српскаинфо.

Српски члан и председавајући Председништва БиХ подсетио је на чињеницу да се цели период Хладног рата у Европи заснивао управо на борби против Советског Савеза и те идеологије.

Говорећи о кинеском председнику Си Ђинпингу, Додик је нагласио да је то лидер који је снагу Кине и кинеског народа несумњиво учинио моћном и неприкосновеном.

– Многи данас говоре да је Кина у време Си Ђинпинга постала водећа сила света. Несумњиво да је реч о личности која је била потребна кинеској држави и народу баш у тренутку када су трагали за тим на који начин поставити и одмерити своју моћ и снагу и решавати тешке унутрашње изазове у вези са стандардом - нагласио је Додик.

Наводећи да је пре само неколико деценија Кина била позната по томе што има велики број сиромашних, Додик је нагласио да је данас сиромаштво побеђено.

– Кина је направила велики напредак и то управо политиком коју симболизује и представља предсједник Си Ђинпинг и тако постала пример за многе како се решавају, пре свега, економска питања - истакао је Додик.

Револтирани Хаићани хватају и линчују убице председника, крваве их спроводе кроз град! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА