Најновије

ПАЛА ОДЛУКА: Ево да ли ће Грчка признати Косово!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је у Атини са председником Владе Републике Грчке Киријакосом Мицотакисом, који му је још једном потврдио да се позиција Грчке по питању непризнавања такозване државе Косово неће мењати.

Кирјакос Мицотакис (фото: bloomberg.com/news/videos)

Министар Вулин је рекао да је посебно захвалан председнику Владе Мицотакису на томе што му је још једном потврдио да се његова позиција и позиција Владе Грчке по питању "признавања такозване лажне државе Косово" неће мењати.

"Грчка неће признати Косово, Грчка ће остати на позицијама међународног права и чврсте подршке Републици Србији. Захвалан сам председнику Мицотакису на таквом ставу и захвалан што ће се политика Грчке наставити у правцу најбољих могућих односа са Србијом", рекао је министар Вулин после састанка.

Министар Вулин, који је од 2017. и председник српског дела Мешовитог комитета са Републиком Грчком, истакао је да помоћ коју је председник Републике Србије Александар Вучић у име српског народа упутио братском грчком народу и Грчкој наилази на велику и искрену захвалност.

"Помоћ Србије се овде цени, препознаје и председник Владе Мицотакис је још једном у име грчког народа и грчке Владе изразио своју велику захвалност, али је и рекао да се од Срба помоћ увек очекује, јер је очекујете од оних са којима сте најближи и са којима делите не само религију и географски простор већ и исте вредности", навео је српски министар полиције.

Истакао је да му је било велико задовољство што је у име председника Вучића и српског народа могао да пренесе изразе солидарности и покаже колико смо спремни и способни да помогнемо свима којима је помоћ потребна.

Министар је рекао да је председник Владе Грчке Мицотакис изразио жељу да посети Србију и додао да се нада да ће се то догодити на зиму и да Србија воли да дочекује своје пријатеље.

Грчки премијер Мицотакис најтоплије је захвалио српском народу и председнику Републике Србије Александру Вучићу на подршци коју је наша земља пружила грчком народу у борби са ватреном стихијом.

А Ненад Чанак је јасно и гласно признао Косово, о том скандалу читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА