Најновије

ШТА ТО СМРДИ У БЕОГРАДУ: Директор пламтеће депоније у Винчи осуђиван за пљачку возила с новцем!?

Један од највећих загађивача главног града Србије јесте депонија смећа у Винчи, а пожар који на њој већ данима букти изнео је гомилу проблема на површину. И док приватне фирме и градска власт сваљују кривицу једни на друге, можда је време да се подсетимо да депонијом заправо управља осуђивани лопов.

Винча у пламену (фото: Телеграф видео)

Извесни Предраг Стојимировић, управник депоније смећа у Винчи је човек који је осуђен на годину дана кућног затвора због тешке крађе. Он је осмислио, организовао и учествовао у пљачки специјалног возила које је превозило новац, 2007. године када је украдено 16 милиона динара. Стојимировић је опљачкао возило фирме у којој је тада био запослен и од које је примао плату.

- Потпуно је невероватно да неко са оваквом биографијом може да управља било чиме у овој земљи и у овом граду. То је само још један пример како Српска напредна странка ухлебљава своје партијске другове, пријатеље и кумове који сутра треба да "заврше" неку њихову комбинацију - навела је својевремено Мила Поповић, председница београдског одбора Странке слободе и правде.

Стојмировић је тада био радник „Прогарда“ и бивши полицајац. Он је 23. априла са колегом превозио новац, власништво неколико београдских фирми, инсистирајући да се паре „покупе“ и у фирмама које тог дана „нису биле у плану“. Са двојицом ухапшених, који су их пратили у „аудију“, договорио се да код „Ц маркета“ замоли колегу да изађе из комбија да му купи нешто слатко.

Непосредно после пљачке, Стојмировић је полицију уверавао да је нападач ушао у возило, уперио му пиштољ у главу и наредио да вози, затим га разоружао и избацио из возила код Неродимске улице. Истрага је, међутим, показала да у „Прогардов“ комби нико није ни улазио, већ је Стојмировић сам „додао гас“ и одвезао се до Звездарске шуме, пратећи “ауди” у којем су се налазили Ђорђевић и Мијановић. У Звездарској шуми су извадили џакове са новцем и плен поделили. “Прогардовом” раднику припало је 50 одсто, а након поделе, запалили су возило фирме.

Агенција за безбедност саобраћаја наставља терор над возачима, стиже нови правилник, а директор збија шале о ценама техничког, опширније ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА