Најновије

НАДА: CНС форсира научни нерад, најбоље су плаћени професори због којих смо и пали на Шангајској листи!

Најновији пад Универзитета у Београда на „Шангајској листи“ је доказ потпуног промашаја у политици финансирања науке, саопштила је коалиција Национално демократска алтернатива (НАДА).

Чланови колаиције НАДА (фото: НАДА)

Како се наводи у допису “у Србији је последњи свеобухватни конкурс за финансирање научних истраживања спроведен 2010. године, а 2011. године је последњи пут обављена класификација истраживача, и они су тада накнаде и награде за свој истраживачки рад добијали у складу са резултатима”.

“Од доласка на власт Српска напредна странка промовише и форсира научни нерад и уравниловку и већ једанаест година ниједна Влада и министар нису способни да распише конкурс, вреднује истраживаче или раздвоји научно жито од кукоља”, истиче коалиција НАДА.

Даље се указује да је последњи закон који регулише финансирање науке “закуцао ексер у мртвачки сандук”.

“На Универзитету у Београду највише плате имају наставници и сарадници на факултетима који обарају положај Универзитета на `Шангајској листи`, а они који својим радом положај колико толико одржавају, најслабије су плаћени. Док се суштински не промени политика власти према науци, Универзитет у Београду ће наставити на тоне”, закључује се у саопштењу.

Спрема се нова изборна крађа, шта указује на то, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА