Најновије

АЛЕКСАНДАР ПАВИЋ: Пекинг Српској улива сигурност да истраје у борби против безакоња

Политички аналитичар Александар Павић оцијенио је за Срну да дипломатска нота Амбасаде Кине у БиХ са поруком да Пекинг не признаје Кристијана Шмита за високог представника у БиХ јача позицију Српске и улива јој сигурност и снагу да истраје у борби против безакоња и наметања новог шефа ОХР-а.

Александар Павић (Фото: ХелмКаст)

Павић истиче да кинеска нота, баш као и она коју је упутила Амбасада Русије у БиХ, показују да две велике силе и сталне чланице Савета безбедности Уједињених нација не одустају од подршке Републици Српској.

- То је велика дипломатска подршка, јер је јасно да државе као што су Кина и Русија не троше тек тако дипломатске ноте на ствари које нису од прворазредног значаја - наглашава Павић.

Он сматра да је томе значајно допринео и непоколебљив став Српске да се одупре диктату Запада и намери да постави високог представника тако што ће заобићи све процедуре.

- Када су Русија и Кина прошлог месеца заједно предложиле резолуцију Савету безбедности УН да се орочи мандат новом високом представнику на годину дана, то није прошло. Међутим, показало се да смо успели и да је чврста позиција Српске успела да привуче на принципијелну страну одбране Дејтона две велике силе као што су Русија и Кина - објашњава Павић.

Он сматра да сада недостаје још једна карика која је неопходна, а то је да се и из Београда, без обзира на сву досадашњу подршку Републици Српској, чује иста ствар коју су о Кристијану Шмиту саопштиле Кина и Русија.

- Надам се да ће до тога доћи. Онда ће Шмит овде бити суочен са монолитним фронтом и знаће да неће бити прихваћен на бар 49 одсто територије БиХ, у Србији, Русији и Кини - закључује Павић.

Како је угледни израелски лист понизио српске жртве, прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА