Најновије

ДОДИК ДОБИО ПОЗИВ ТУЖИЛАШТВА! Иде до краја!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик потврдио је да је Тужилаштво БиХ од СИПА затражило да га саслуша у вези са, како је рекао, наводним негирањем геноцида у Сребреници.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је у Мостару истакао да ако Савет безбедности каже да је Кристија Шмит нови високи представник у БиХ, то ће бити прихваћено.

Све док се то не деси, каже, Шмит је странац који не може да доноси законе и намеће их у БиХ, без обзира на њихов садржај. То не може чак ни по бонским овлашћењима, закључио је Додик.

"Мислим да сам човек против којег има највише кривичних пријава. Сваки дан нешто стиже. Видим да је из Тужилаштва БиХ од СИПА затражено да ме саслушају о наводном негирању геноцида у Сребреници. Ми једноставно не желимо да имамо странце који намећу законе, без обзира какви су садржаји закона. Очигледно је да се ми у Босни и Херцеговини никада нећемо договорити око тога", навео је Додик, пренела је РТРС.

Истакао је да Срби нису поданици и не желе да имају странце који ће о томе одлучивати.

"Неизабрани странац не може да доноси законе и намеће их, то не може чак и по бонским овлашћењима. И друга важна ствар, ми у БиХ немамо, формално правно гледано, а што се нас Срба и суштински тиче, ми немамо високог представника. Овај што је овде, он се нешто фолира и нешто представља, али он није изабран на начин како је то предвиђено. Бошњацима то ваља, нама не ваља", навео је Додик.

Пољаци дешифровали Путинову опасну поруку Западу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА