Најновије

КУРДИ ПРИРЕДИЛИ ПАКАО ТУРЦИМА У АЛЕПУ: Ударили их са свих страна, Анкара се за сада не оглашава! (ФОТО/ВИДЕО)

Ослободилачке снаге Африна (АЛФ) објавиле су 21. августа да су њени борци извели низ напада на турску војску и њене опуномоћенике на северу сиријског Алепа између 14. и 19. августа.

Курди. (Фото: Јутјуб)

Милитант, кога подржава Турска, убијен је 14. августа од стране снајпериста АЛФ-а у близини града Мареа. Још три милитанта су рањена када је АЛФ испалио противтенковски пројектил у близини града Калџибрина.

Борци АЛФ -а гађали су 15. августа тешком артиљеријом турску војну базу у близини града Азаз. Нема извештаја о жртвама.

Милитант, кога подржава Турска, убијен је 16. августа, а његов мотоцикл уништен у нападу бораца АЛФ-а у близини града Џандарис у Африну.

Борци АЛФ -а уништили су возило са турским војницима 19. августа у близини града Кублех, а затим су напали друго возило које је покушало евакуисати жртве. У нападу је наводно убијено пет турских војника.

АЛФ је вероватно преувеличавао резултате својих напада. Турско Министарство националне одбране није признало губитке у сиријском Алепу 19. августа.

Курдска војска и њени савезници окупирали су курдско подручје Африн почетком 2018. године. Од тада су курдске герилске групе, укључујуц́и и АЛФ, водиле побуну у Африну и у другим областима под турском окупацијом на северу Алепа.

Доктор Несторовић о Тесли и Хрватима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА