Најновије

НАПАДНУТА ТУРСКА ВОЈСКА, ИМА МРТВИХ! Курди задали језиве ударце завојевачима! (ВИДЕО)

Ослободилачке снаге Африна (АЛФ) објавиле су 26. августа да су њени борци извели низ напада на турску војску и њене милитанте на северу сиријског Алепа између 17. и 23. августа. Курдска герилска група активна је на том простору у северном Алепу од марта 2018. године, када су подручје Африна окупирале турске снаге.

Курди. (Фото: Твитер видео)

У саопштењу, АЛФ је своје недавне нападе описао на следећи начин:

- Диверзантска операција коју је спровела јединица Шехид Авеста 17. августа у селу Курбе у Африну резултирала је смрћу про-турског команданта, познатог као "Абу Дојана", заједно са двојицом милитаната.

- Један про-турски милитант је убијен 21. августа, а двојица су рањена у диверзантској операцији у насељу Ашрафија у граду Африн.

- Извршене су две операције и погођене турске снаге 22. и 23. августа у селу Кафир Кхуаш у близини града Азаза. У првом нападу убијена су два милитанта, а седам их је рањено, док су три милитанта убијена, а три су рањена у другом нападу. Бројни утврђени положаји су уништени.

АЛФ је прошле седмице саопштио да су његови борци убили пет турских војника и два милитанта у низу напада изведених између 14. и 19. августа. Тврдње групе остају без потврде.

Курдска група појачала је нападе у последње две недеље. Ови напади би можда требало да су одговор на недавне ударе турских беспилотних летелица на северну и североисточну Сирију.

Асадове снаге покренуле осветничке ударе на Тафас! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА