Најновије

ВУЛЕТИЋ: Вучић и Вулин су два вишеструка повратничка делинквента…

Зашто би Александар Вучић подносио кривичну пријаву против себе, када сам ја још 9. марта поднео две кривичне пријаве против њега и против министра полиције Александра Вулина, а у вези случаја Беливук – пита се професор права Владимир Вулетић, оснивач покрета “Црно на бело” и бивши потпредседник ФК Партизан.

Вулетић (Фото: Јутјуб)

Он је тиме реаговао на најаву председник Србије Александра Вучића да ће поднети кривичну пријаву против себе због навода у случају Вељка Беливука, дату у гостовању на РТС-у, а “самопријављивање “ је потом у саопштењу најавио и Вулин.

Вучић је рекао да ће то бити њихов одговор на наводе у медијима који оптужују њега и Вулина за сарадњу са наводним криминалним кланом. Како је појаснио, пријаву ће у његово и Вулиново име поднети неко од њихових сарадника.

Упитан о садржају кривичних пријава поднетих против Вучића и Вулина, саговорник наводи да их има по две и да се тичу управо случаја Беливук, те да је синоћна представа била непотребна.

– Прву кривичну пријаву против оба АВ (Вучића и Вулина) поднео сам за злоупотребу службеног положаја на конференцији за медије од 6. марта на којој су консекутивно, истовремено путем 13 ТВ канала од који пет са националном фреквенцијом, умишљено, и то пред присутним тужиоцем, компромитовали доказе из истраге јавно их објавивши на телевизији, што је кривично дело. То су тада учинили први пут, у низу поврата у понављању овог кривичног дела до данас – указује Вулетић.

Он додаје да упорно понављање истог кривичног дела “од стране само та иста два лица”, може да објасни једино као њихову намеру да све учине како би помогли оптуженима.

Упорно понављање истог кривичног дела од стране само та иста два лица може да се објасни једино као њихову намера да све учине како би помогли оптуженима

– Знатно пре почетка суђења излазе са најупечатљивијим доказима тужилаштва, драстично им умањујићи ефекат и вредност, и истовремено дајући оптуженима неупоредиво више времена у припреми одбране – истиче саговорник.

Вулетић напомиње да ће у “повраћеној правној држави” независних и слободних институција, ово бити предмет посебне истраге тужилаштва.

– Друга кривична пријава је против оба АВ али и НН лица из Владе Србије и одређених њој блиских штампаних и електронских медија за неовлашћено јавно располагање судским списима, доказима из истраге и одавање службене тајне. На све ово тужилаштво до данас ћути – подвлачи Вулетић.

Што се тиче “лажног самопријављивања”, додаје, то је посебно кривично дело „и ту су повратници: први пут су посегли за тиме у случају Јовањица”.

– Два вишеструка повратничка делинквента, за сада само недовољно јасне дубине повезаности са кланом Беливук – закључује Вулетић.

Које нас мере чекају ако пређемо 1000 заражених дневно прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА