Најновије

ТЕНЗИЈЕ РАСТУ: Мило жели да падне крв на Цетињу!

Бићу на Цетињу, ако не промене место устоличења, поручио је председник Црне Горе Мило Ђукановић и тим речима тензије у вези с рукоположењем митрополита Јоаникије додатно појачао до нивоа да се сада поставља питање да ли ће се тога дана десити сукоби у Црној Гори.

Ђукановић и Јоаникије (Фото: Јутјуб)

Према речима тамошњих политичара, Ђукановићева најава је показала да управо он стоји иза група које су против Српске православне цркве те да је, да би спасао сопствено пропадање, спреман да Црну Гору уведе у сукобе.

Владислав Дајковић, политички активиста из Црне Горе, поручује да је проблем у новој власти која нема петљу да ухапси Мила.
 
- Ђукановић је овом изјавом коначно признао да он стоји иза организације свих комитских протеста, па самим тим и протеста поводом устоличења митрополита на Цетињу. Ипак, није проблем у њему, већ у људима из нове власти који немају петљу да крену у процес скидања имунитета и хапшења Мила Ђукановића због подривања уставног поретка и насилног рушења власти. Питање за Здравка и Дритана: Шта чекате? - поручио је Дајковић.

Најавом да ће 5. септембра доћи на Цетиње ако тамо буде устоличење митрополита Јоаникија, Мило Ђукановић је потврдио оно што Демократски фронт говори претходних месеци, а то је да иза акција тзв. комита и екстремистичких група против СПЦ у Црној Гори стоји лично Мило Ђукановић, изјавио је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

Према његовим речима, нормална је одлука да се устоличење обави у Цетињском манастиру, где се устоличио 41 митрополит.

- Манастир је власништво Митрополије црногорско-приморске, као што је и читаво Цетињско поље још од времена Ивана Црнојевића власништво Митрополије црногорско-приморске. Сада неко ко је подстанар на том земљишту, ко је дошао на туђе, жели да домаћина исели из његове куће и да се он усели на место које му не припада - рекао је Мандић.

Одговарајући на питању зашто су оволике тензије у Црној Гори пред устоличење митрополита Јоаникија, он је оценио да је Ђукановић овај свечани чин, који је унутрашња ствар цркве, препознао као добру прилику да све исполитизује и искористи за себе.

Упитан шта очекујете од 5. септембра на Цетињу, одговорио је да ће ако полиција одради свој посао како треба, све протећи без проблема. Указао је, међутим, да у црногорској полицији постоји паралелни ланац командовања

- Да ли ће у једном моменту паралелни ланац командовања, на чијем је челу Мило Ђукановић, а извођач радова Веселин Вељовић, утицати на полицију да не испуни уставне и законске обавезе, то тек треба да видимо - рекао је Мандић.

Милачић: У сукобе искључиво гура друге

Марко Милачић, председник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини, истиче да је Ђукановић очигледно након губитка власти потпуно погубио политички компас, па сада прети да ће доћи на Цетиње упркос сопственој тврдњи да се устоличењу Јоаникија даје превелики значај.

- Иако се ради о особи која је очигледно у свађи са самом собом, Права Црна Гора позива све грађане Црне Горе на мир када то већ није кадар да учини њен недостојни председник, коме је то и Уставна обавеза, уз поруку да не брину због доласка Ђукановића на Цетиње, јер се ради о особи која је деценијски препозната да у сукобе искључиво гура друге, нашу браћу, кумове, пријатеље, док јој је за то личне храбрости одувек мањкало - казао је он.

Погледајте ОВДЕ топ листу најновијих "играчака" које Путин има у свом арсеналу.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА