Најновије

ПЕТОГ ОКТОБРА ЈЕ БИЛА ВЕЛИКА ИЗДАЈА! Од Слобе почели да се склањају сви од врха полиције до ДБ!

Бивши начелник Управе криминалистичке полиције Миле Новаковић каже да су припадници Земунског клана умислили да су они заслужни за 5. октобар.

Слободан Милошевић. (Фото: Јутјуб)

"Петог октобра је била велика издаја. Сви важни људи који су били око Слободана Милошевића су почели да се склањају. Од врха полиције до ДБ. Видели су да долази неко ново време", испричао је Новаковић.

Како каже Љубиша Буха Чуме је преко Драгољуба Марковића, кума Зорана Ђинђића, имао везу са демократама.

"Они су направили тај састанак Легије и Ђинђића и Ђинђића и Бошка Бухе. И Легија и Буха су рекли да се неће мешати. Легија се само прошетао, поздравио се са народом и није ништа радио 5. октобра. Буха је био командант бригаде милиције која је била основа за сузбијање демонстрација до тада. Буха се повукао такође, није интервенисао. Као награда свега тога Земунци су се осетили много важнима.

Они су помислили да су они 5. октобар и да ништа од тога не би било да се они нису умешали. Они су у својим лудим главама замислили да су они наговорили Легију, да се без њих то не би завршило", рекао је Новаковић у емисији Без устручавања.

Како напомиње Земунци већ почетком децембра смишљају отмице.

"На идеју отмица су дошли јер су се раније бавили крађом аутомобила и враћањем тих аутомобила за новац. То је слично отмицама. Дрогу су радили нон-стоп", каже Новаковић.

Подсетимо, пре 19 година, на Новом Београду је, испред хотела "Југославија" на смрт изрешетан један од најбољих генерала МУП-а тог времена, Бошко Буха.

За његово убиство постоје осумњичени, али пресуде још увек нема.

Генерал Бошко Буха имао је значајну улогу у петоктобарским променама у Србији. Као командант полицијске бригаде СУП Београд добио је задатак да уз примену силе прекине штрајк рудара у рударском басену „Колубара“. Штрајк рудара Колубаре је био један од кључних елемената успеха преврата. Буха не само што добијени задатак није извршио, него је успео да превари своје претпостављене о правим размерама штрајка.

Све је почело у петак 29. септембра штрајком рудара у рудницима Колубаре, где се производи електрична енергија за велики део Србије.

"Цео 5. октобар ломио се на Колубари тих дана", рекао је својевремено Миодраг Ранковић, тада председник Синдиката површинских копова Колубаре а данас председник Синдиката радника Колубаре..

"Притисци су били страшни, долазила је војска, полиција… Нудили су нам шта год хоћемо, виле на Дедињу, само да РТС сними багер како ради" објаснио је он.

Тада је дошао генерал Буха са задатком да штрајк разбије као и да обавести надлежне о ситуацији и обиму штрајка. Он је, међутим, након преговорима са радницима одбио да изврши задатак разбијања штрајка и своје претпостављене обавестио о знатно мањем обиму немира унутар рудника.

Технологија за нови Су-75 украдена од украјинског Антонова?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА