Најновије

ВАКЦИНА НИСУ ТРАЈНО ОДОБРЕНЕ ОД СТРАНЕ ФДА! Огласио се Фаучи!

Главни експерт за заразне болести америчке владе, др Ентони Фаучи, изразио је данас наду да ће до краја овога месеца америчка Агенција за храну и лекове (ФДА) издати коначно, трајно одобрење за вакцине против коронавируса.

Ентони Фаучи. (Фото: Flickr)

Фаучи смтра да би овакав потез могао да подстакне већ број грађана на вакцинацију, посебно у школама и на универзитетима.

ФДА је одобрила вакцине компанија Фајзер, Модерна и Џонсон и Џонсон само за хитну употребу, али се очекује да ће ови препарати ускоро имати трајну дозволу, преноси АП.

Бајденова администрација је изјавила да савезна влада неће захтевати обавезну вакцинацију грађана осим за запослене у федералним установама, међутим Бела кућа све гласније позива савезне и локалне органе власти, али и компаније, да размотре доношење сличних одлука.

Др Фаучи, који је главни медицински саветник председника Бајдена, поручио је да се "морају учинити искораци и на локалном нивоу" како би се спречило даље ширење вируса.

"Надам се - не предвиђам - само се надам, да ће то бити у наредних неколико недеља и надам се да ће то бити у августу", рекао је др Ентони Фауци говорећи о трајном одобрењу вакцина од стране ФДА.

Шиптари одбили вашингтонски споразум! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА