Најновије

БАЈДЕН УДАРИО НА ПРАВОСЛАВНУ ЗЕМЉУ! Амерички председник издао наредбу!

Амерички председник Џозеф Бајден потписао је данас указ којим се намећу нове санкције против председника Белорусије Александра Лукашенка, чиме су САД у координисаној акцији с Великом Британијом и Канадом појачале притисак на белоруски државни врх.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

"На годишњицу председничких избора одржаних 2020. године Лукашенко је оптужен за намештање и изборну крађу због чега ће САД увести санкције против белоруских појединаца и ентитета, против белоруске привреде и Олимпијског комитета те земље", потврдио је један званичник Беле куће, преноси Ројтерс.

Министарство финансија САД ставиће на црну листу и компанију ОАО Беларускали, која се сматра једним од највећих државних предузећа у Белорусији и један је од највећих светских произвођача калијума који се користи у ђубривима и од којег Белорусија одлично зарађује у иностранству.

Белоруски национални олимпијски комитет такође ће се наћи на удару санкција због оптужби да је помагао у прању новца, избегавању санкција и заобилажењу забрана за издавање виза, рекао је новинару Ројтерса исти извор из Беле куће.

Поостравање санкција уследило је након што је белоруска спринтерка Кристина Тимановскаја одбила да се под присилом укрца на лет из Токија ка Минску током Олимпијских игара и након тог инцидента затражила статус избеглице у Пољској.

Стејт департмент усвојио одлуку, Москва жестоко реаговала! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА