Најновије

ЛАЗАНСКИ ОСТАВИО АМАНЕТ СРПСКОМ НАРОДУ: Да се војска на Косово врати (ВИДЕО)

Недавно преминули амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански остаће упамћен као велики патриота.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је НАТО 1999. године тражио да војска са Косова и Метохије изађе без тенкова и транспортера, али то наши официри и генерали нису прихватили.

Када је водитељка подсетила на чињеницу да је наша војска напустила јужну српску покрајину, Лазански је подсетио на Солунски фронт.

- Не заборавите и у I светском рату српска војска је такође напустила територију Србије и оставила становништво на милост и немилост противнику, па се вратила. Па, можемо ово да гледамо као прво полувреме једне утакмице - рекао је Лазански својевремено за РТС.

Многи не знају да је деда Мирослава Лазанског са мамине стране, Радослав Тодора Живковић, пуковник из 3. пука српских добровољаца, један од 100 најхрабријих јунака Солунског фронта. Одликован је са две медаље Милоша Обилића за храброст и са енглеским Викторија крстом.

Подсетимо, Мирослав Лазански је преминуо изненада у среду 4. августа у 71. години. За собом је оставио супругу Тамару и сина Александра.

Руско распоређивање балистичких пројектила у Калињинграду угрозило би сву британску војну авијацију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА