Најновије

ДОДИК ЗАГРМЕО: Ухапсите их!

Све осумњичене за ратне злочине треба ухапсити, поручио је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, коментаришући хапшење бившег функционера федералног МУП-а Едина Врања који се сумњичи за ратне злочине у Горажду.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Он је додао да чланови Председништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић нису БиХ.

- Председништво БиХ може доносити одлуке ако сва три члана одлучују. Оно што су они јуче урадили је карикатура која не доприноси ничему. Треба дозволити да правосуђа земаља у региону решавају случајеве ратних злочина - рекао је Додик.

Он је истакао да је Србија демократски организована земља и правна држава.

- Свако ко се сумњичи за ратни злочин треба да буде приведен и овде у БиХ. Зашто се сада диже галама о последњем случају, па колико су они Срба ухапсили? Суд треба да одлучи да ли је неко крив или није, а не Комшић и Џаферовић. Њих двојица чине све како би се овде све распало - рекао је Додик и подсетио да су Суд и Тужилаштво БиХ селективни, јер су углавном процесуирали Србе.

Он каже да Комшић и Џаферовић не могу амбасадора Србије Александра Ђорђевића звати на кафу, а након тога све представити као позивање на консултације у веома званичној дипломатској форми.

- Честитам амбасадору Србије на достојанственом понашању. Не може се Србија свести на минималну меру и позивати некога на кафу. Прича у Сарајеву да су они жртве говори да желе да заштите злочинце који су починили злочине над Србима и то им је основна политика. Јасно је куда све иде у БиХ, а то је скрнављење и злоупотреба институција, те супротстављање правној држави - закључио је Додик.

Абазовић се извињава цетињанима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА