Најновије

УПОЗОРЕЊЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА: Не препуручују путовање у Србију својим држављанима

Стејт департмент издао је упозорење за америчке држављане да не путују у Србију, Албанију, Авганистан, Белиз, Литванију и још четири дестинације због ситуације са ковидом-19, преноси Глас Америке.

Амерички пасош (Фото: Pixabay)

Исто упозорење објавили су Центри за контролу и превенцију болести. Државе за које је издато упозорење спадају у земље четвртог степена у којима је забележена значајна распрострањеност ковида-19, а међу њима су и Гренада, Сент Китс и Невис, Словенија и Маурицијус.

У документу Стејт департмента истиче се да је ризик од заразе и развоја озбиљнијих симптома нижи уколико је особа потпуно вакцинисана неком од вакцина које је одобрила америчка Управа за храну и лекове. Центри за контролу болести и зараза издали су упозорење четвртог нивоа за девет дестинација, наводећи да треба да избегавају путовања у те земље.

Средином августа, Стејт департмент објавио препоруку за држављане САД да због ковида-19 не путују у Црну Гору. У оквиру измењених препорука за међународна путовања, које Стејт департмент редовно издаје на основу здравствених и безбедносних услова у земљама широм света, ниво упозорења за Црну Гору је са трећег подигнут на максимални, четврти ниво. Упозорење највишег нивоа за Црну Гору је због ширења коронавируса било издато и средином фебруара.

Доказе да председнику није добро погледајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА