Најновије

АМБАСАДОРКЕ САД И ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ ПОЗВАЛЕ НА РУШЕЊЕ МИЛА: Означиле га као криминалца и екстремисту

Амбасадорке САД и Велике Британије јасно означиле лидера црногорске опозиције Мила Ђукановића као екстремисту и позвале на хитну борбу са организованим криминалом!

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Након свих септембарских дешавања која су угрозила мир и стабилност укупних прилика у Црној Гори, америчка амбасадорка Џуди Рајзинг Рајнке и британска амбасадорка Карен Медокс су у заједничком тексту позвале политичке актере на смиривање тензија.

Централно место њиховог обраћања јесте порука Влади да неодложно крене у обрачун са корупцијом, криминалом, те подстакне хитне реформе и промене у метастазираном правосуђу.

”Позивамо црногорску владу да се фокусира на постизање напретка у областима које ће убрзати приступање земље ЕУ и допринети стабилности и просперитету сваког њеног грађанина. Области које захтевају пажњу и деловање добро су познате: јачање владавине права, суочавање с организованим криминалом и борба против укорењене корупције”, поручиле су амбасадорке, а затим додале да су ”недавни догађаји јасно ставили до знања да је Црној Гори хитно потребно снажно, независно, непристрасно правосуђе, које би осигурало да они који крше закон одговарају, без обзира на њихове везе.”

Мило Ђукановић је после дешавања на Цетињу и покушаја пуча 4/5 септембра оголио себе и представио се и међународној јавности као човек екстремне политике, као дестабилизирајући фактор и у Црној Гори, а и шире у региону.

Уверени смо да ће нова, реконструисана Влада убрзо кренути у неодложан реформски процес у свим областима, те коначно ући у крупан посао демонтаже 30-годишњег ДПС система непотизма, пљачке, корупције и организованог криминала.

О срамној одлуци која је донета на Цетињу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Борба

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА