Најновије

ЂИЛАС: Све је велика фарса, напуштамо преговоре са властима и ЕУ!

Драган Ђилас, лидер ССП, рекао је данас за Н1 да неће даље учествовати у преговорима између власти и опозиције о изборним условима а уз посредовање ЕУ парламентараца.

Драган Ђилас. (Фото: Јутјуб)

- ССП неће учествовати у наставку данашње сесије дијалога. Споразум који су дали ервопски посредници оценили смо као неприхватљив. Тражили смо да споразум који је потписало шест организација буде данас на агенди. Све ово што се дешава је једна велика фарса. СНС која је учествовала у изради тог документа преко свог представника Дејана Ђурђевића све време говори о идеалним изборним условима, најбољи у нашој историји и да нема потреба да се ишта мења - каже Драган Ђилас.

Данас је, иначе, почела последња рунда преговора власти и опозиције.

Ђилас је навео да по њима је РТС јавни сервис, опозиција има присуство какво треба да има, приватни медији су професионални…

- Он ису прихватили учешће у овоме из формалног разлога, а исто тако формално воде земљу ка ЕУ. Наш предлог није прихваћен. СНС не прихвата ни оно што смо ми предложили, ни оно што су предложили европарламентарци. Имајући све то у виду ми смо донели одлуку да у томе не учествујемо ни данас ни сутра и да не замајавамо овај народ и не подгрејавамо очекивања да ће Србија која је у дубокој кризи и да ће се извући из кризе - изјавио је Ђилас.

Он је рекао да ће ССП и њени партнмери послати њихов предлог споразума за који су спремни да уврсте примедбе осталих опозиционих организација послати посланичким клубовима у ЕП.

- Свесни смо да кроз овај дијалог до онога што ми желимо нећемо доћи. Због тога у овоме даље нећемо учествовати - навео је Ђилас.

Упитан да ли то значи да неће учествовати на изборима, он је рекао да то са изборима у овом тренутку нема никакве везе.

- Ми у овом тренутку говоримо о покушају да дођемо до фер, слободних и поштених избора, што је очигледно на овај начин немогуће - изјавио је Ђилас.

- Ми ћемо наш став о свему што нас чека у наредних шест месеци донети у договору са нашим партнерима из ДС, ПСГ и ПзП. Свако ће дати став у име своје странке - додао је он.

Вучић преко Северине напао патријарха Порфирија јер је издао њега и Мила у ЦГ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА