Најновије

МЕДОЈЕВИЋ СЕ ОГЛАСИО: Ко стоји иза издаје државе?

Председник Покрета за промене Небојша Медојевић саопштио је да се од победе на изборима залаже за увођење ванредног стања.

Небојша Медојевић (Фото: јутјуб)

Небојша Медојевић каже да је за суспендовање свих закона које је, како тврди, Мило Ђукановић усвајао да би штитио своју криминалну терористичку организацију и лишавање слободе свих вођа и високо позиционираних чланова ове организације, расформирање параполицијских пунктова мафије у безбједносним службама, тужилаштву и судовима, отварање тајних досијеа. Међутим по њему је формирана слаба, недемократска, нелегитимна Влада која је требала да спаси ДПС и обструира неопходне реформе.

- Ова Влада је толерисала и практично подржавала више нелегалних скупова ДПС који нису пријављени и тако показала да у својим редовима, на најистакнутијим позицијима, има људе који су лојалнији ДПС терористичкој организацији, него држави. План завереника из ДПС терористичке организације и њихових људи у Влади Кривокапића је био да полиција одбије наређења и да Ђукановић прогласи победу и позове своје присталице на рушење Владе. Вестачки би била створена криза институција и дошло би до интернационализације “кризе”. За то би добио плаћену подршку његових плаћеника у међународним организацијама и дошло би до интернационализације и захтева да ДПС уђе у Владу и да се тако смање “тензије” -сматара Медојевић.

Он истиче да су Министар полиције и директор полиције, који су по њему синоћ одбили да изврше одлуку Владе и омогуће јавни ред и мир и устоличење митрополита у Цетињском Манастиру, кадрови које су Кривокапићу предложили власници "Вијести".

- Позивам га да јавно каже ко стоји иза издаје државе и Владе и колаборације са ДПС терористичком организацијом. Подржавам и увек ћу подржавати право на протесте. Ђукановић је као најобичнија кукавица одбио да преузме одговорност за свој партијски скуп и није га пријавио у складу са законом. Сваки скуп који није пријављен по закону је нелегалан и дужност државних органа је да га забрани. Нажалост, због колаборације Министра полиције и директора полиције са ДПС терористичком организацијом, ти нелегални партијски скупови су толерисани од стране министра и директора полиције, што је само по себи чин издаје и правни основ за њихово хапшење и кривично процесуирање - сматра Медојевић.

Медојевић би да хапси Миливоја Катнића који је данас био на Цетињу, јер се као Специјални државни Тужилац јавно ставио на страну једне политичке опције која своје политичке циљеве жели да остварује насиљем и тероризмом.

- Позивам све чланове ДПС да се одмах дистанцирају од деловања терористичке фракције, која жели да изазове грађански рат у Црној Гори да би заштитила своје опљачкане милионе и милијарде. Они не воле Црну Гору и не бране Црну Гору. Они су опљачкали Црну Гору, посвађали браћу, рођаке, кумове и комшије, само да би крали. Позивам Владу и све политичке структуре које су за демократију, слободу, мир и очување уставног поретка да се ујединимо око одбране виталних националних интереса државе и народа Црне Горе - закључио је Медојевић.

Шта је београдски муфтија рекао о устоличењу митрополита Јоаникија, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА