Најновије

СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ: Без поништења одлуке о докторату Синише Малог док траје поступак

Сенат Универзитета у Београду одбацио је данас захтев адвокатске канцеларије Синише Малог да се поништи одлука тог тела о поништавању докторске дисертације актуелног министра финансија која је донета на основу решења Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду, и да се чека да се поступак по захтеву Управног суда не заврши.

Синиша Мали (Фото: Министарство финансија Србије)

Захтев је, наиме, одбачен као ''недозвољен'' уз образложење да се чека одлука Одбора, а да пре тога треба да се изјасни Факултет организационих наука.

Ректорка Иванка Поповић је рекла да је Управни суд раније поништио одлуку Одбора и да је вратио поступак на поновно одлучивање, а да, док се поступак по захтеву Управног суда не заврши, нема могућности да се расправља о поништавању одлуке о поништавању докторске дисертације Синише Малог.

Поповић је навела да је у питању ''административна ствар'' и да верује да ће се у разумном року решити.

''Универзитетски Одбор за професионалну етику тражио је од Факултета организационих наука да се изјасни, а када стигне одговор Одбор ће се изјаснити и упутити свој одговор суду. Онда ћемо видети да дође и то питање на дневни ред, у складу са прописаним роковима и да Сенат има елементе на основу којих може да донесе одлуку'', рекла је Поповић новинарима после седнице Сената.

На питање како коментарише то што јој је завршен ректорски мандат, као и раније проректорски, а да питање о дипломи Синише Малог није завршено, Поповић је казала да јој је жао што одређене ствари не успевамо ефикасније да решимо, али да имајући у виду да правна процедура дозвољава могућности да се ствари пролонгирају, верује да ће се та прича наставити.

''Одлука Управног суда се односила на административни поступак, али није ушла у домен тога да докторска дисертација није плагијат. Одлука суда говори о процедуралним питањима, а не о суштини докторске дисертације и то није занемарљиво.

Декан ФОН-а Милија Сукновић рекао је на седници Сената да је средином јула од Одбора за професионалну етику стигао захтев да ФОН допуну документацију, односно да Сукновић потпише одлуку Наставно-научног већа којом је Синиши Малом изречена јавна осуда због доктората.

''Мени је Одбор изрекао јавну опомену што нисам потписао ту одлуку у своје име као декан, већ у име Наставно-научног већа, иако по правилнику постоји таква одредба да се каже да је одлука на предлог наставно-научног већа. Ни правна служба ФОН-а ни Универзитета није у року од 15 дана сугерисала да то урадим'', рекао је Сукновић.

Навео је да је потписао одлуку и да ће тај документ до краја седмице бити прослеђен Одбору за професионалну етику.

Декан Економског факултета Бранислав Боричић поставио је питање да ли је докторска диплома Синише Малог издата и када, а ректорка Поповић је казала да диплома постоји, али да никада није уручена.

Боричића је занимало и који су још елементи и процедуре оспорени од стране Управног суда и да ли се то односи и на подношење жалбе од стране ректорке, а Поповић је казала да је њена жалба одбачена и да је јасно одређено да се поступак врати на део одлуке који је донет на ФОН-у.

Шта је то удбхозофија, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА

ENGLISH NEWS

Nema dostupnih vesti.

Urbancube