Најновије

ДНР: Кијев се спрема за активна борбена дејства, у Донбас пребачени системи „Смерч“ и „Ураган“

Народна милиција ДНР саопштила је да су украјинске снаге пребациле на територију Донбаса осам вишецевних бацача ракета „Смерч“ и система „Ураган“.

Смерич (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, Кијев се спрема за активна борбена дејства.

„Команда Народне милиције ДНР регистровала је припрему украјинских јединица за покретање активних борбених дејстава у Донбасу. На железничкој станици у Красноармејску (под контролом Кијева) испоручено је шест система ‘Смерч’ и два система ‘Ураган’ са касетном муницијом“, рекао је новинарима представник милиције.

Поред тога, у последње две недеље регистрован је долазак припадника националистичких јединица „Десни сектор“ (забрањени у Русији), снајпериста из састава 74. Обавештајног батаљона и специјалне јединице „Алфа“.

„Дуже целе линије раздвајања уочава се интензивирање обавештајних активности противника уз примену беспилотних летелица, као и активно попуњавање складишта муницијом и допремање различите муниције“, навео је представник Народне милиције.

Такође, постоје информације и о убрзаној припреми РХБО јединица што указује на могућност на провокације са употребом хемијских средстава.

Стигло и британско наоружање

У Донбас су пребачени и британски противтенковски минобацачи NLAW.

Према подацима Народне милиције у последњих неколико дана из Велике Британије стигло је девет авиона С-17 који су допремили више од 460 тона различитог убојитог наоружања, укључујући 2.000 противтенковских минобацача NLAW.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА