Најновије

УПОЗОРЕЊЕ: Украјинци планирају офанзиву великих размера - гомилају трупе и оружје: Напад би могао истовремено да се изврши у више праваца

Украјинска војска планира офанзиву великих размера у неколико области дуж линије контакта, изјавио је заменик министра унутрашњих послова Луганске Народне Републике /ЛНР Виталиј Кисељов.

- Како се чини, они сада гомилају трупе и оружје за одлучујући напад на наше територије, а не искључујемо могућност да би овај напад могао истовремено да се изврши не само у правцу Херсона, већ и у областима Кремена. и Сватово у правцу Луганска, а свакако и Доњецка – рекао је Кисељов гостујући на каналу „Соловјев лајв”.

Украјинска војска је јуче америчким ракетним системима ХИМАРС гранатирала насеља Покровско, Сватово, Золото и Новоајдар.

ТАСС подсећа да је украјинска војска претходних дана користила ХИМАРС за гранатирање насељених места у ЛНР, међу којима су градови Бријанка, Лисичанск, Попасна и Рубежно, село Новоивановка и насеља Црвенони Прапор и Троичко. У нападима је погинуло шест цивила, а рањено 12, подсећа ТАСС.

Колико је грађана Србије против увођења санкција Русији сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА