Најновије

ХАВАНСКИ СИНДРОМ ТРЕСЕ АМЕРИКУ: Дају надоканде за људе који пате од симптома

Амерички Стејт департмент одобрио је прву траншу новчане надокнаде за запослене оболеле од још неиспитане болести познате као хавански синдром, изјавио је данас заменик портпарола Ведант Пател

ЦИА. (Фото: Јутјуб)

Закон о тој болести, који даје департману и другим агенцијама право да исплате новчану надокнаду запосленима оболелим од хаванског синдома, усвојен је након што су се америчке дипломате и други службеници жалили да имају ту болест, пренео је Ројтерс.

Поново разматрамо друге захтеве за новчану надокнаду и наставићемо то да чинимо, рекао је Пател на редовном брифингу за новинаре.

Хавански синдром обухвата више медицинских симптома непознатог узрока, а највише су погођени службеници америчке владе и војске.

Симптоми се крећу од бола и зујања у ушима до когнитивних тешкоћа, а први пут су забележени 2016. код особља америчке и канадске амбасаде у Хавани на Куби.

Више људи почетком 2017, укључујући особље америчких обавештајних служби и војске, као и чланова њихових породица, имало је исте симптоме хаванског синдрома у другим областима, као што су Кина, Индија, Европа и Вашингтон.

Узрок хаванског синдрома још није утврђен.

Колико Руса живи и ради у Србији од почетка сукоба? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА