Најновије

ЗАХАРОВА ОТКРИВА: Овако је ОЕБС помогао украјинској војсци

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова оптужила је данас специјалну мисију Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Украјини да прикупља осетљиве податке за западне обавештајне агенције.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

"Постало је јасно да су посматрачи украјинској војсци дали податке са камера које је поставила Специјална мисија за мониторинг (СММ) како би (војска) прилагодила артиљеријску ватру на опрему и положаје милиције Лугањске и Доњецке Народне Републике", рекла је Захарова, преноси ТАСС.

Како додаје, неки посматрачи СММ су регрутовали локалне становнике и истиче да је на основу резултата истраге, коју су спровеле власти самопроглашене ДНР и ЛНР, приведено неколико бивших радника Мисије.

"Ценећи несебичне напоре и посао који су обавили многи посматрачи СММ, принуђени смо да констатујемо да је руководство ОЕБС-а на терену првенствено било ангажовано на служењу интересима западних покровитеља Кијева. Прозападна кадровска политика спречила је руске грађане да заузму руководећа места у регионалним седиштима и телима Мисије", рекла је Захарова.

Она је додала да је СММ у својим јавним извештајима представљала искривљену слику онога што се дешавало на терену, "скривајући ратне злочине украјинске војске и намерно дискредитујући милицију ДНР и ЛНР".

"Двоструки стандарди и неправилности у функционисању ОЕБС-а у целини захтевају искрену и отворену дискусију и исправке", закључила је Захарова.

О стрељању руских војника у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА