Најновије

БАЈДЕН СПРЕМАН НА ВОЈНУ ИНТЕРВЕНЦИЈУ? Амерка ће напасти да би спречила иран да добије нуклеарно оружје

Амерички председник Џо Бајден спреман је да прибегне војној интервенцији као последњем средству да спречи Техеран да добије нуклеарно оружје, рекао је специјални представник САД за Иран Роберт Мели током дискусије коју је водио Форин Полиси.

Фото: Flickr/Jutjub

- Председник је рекао да би као крајње средство пристао на војни сценарио ако би то помогло да се Иран спречи да добије нуклеарно оружје. Међутим, још није дошло време за то, рекао је он.

Како је приметио један високи дипломата, америчко руководство у међувремену и даље преферира дипломатију као најбољи начин да се реши питање могућег набавке нуклеарног оружја од стране Ирана.

Генерални директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси раније је изразио наду у технички састанак са иранским представницима како би се решила отворена питања. Међутим, 17. новембра Управни одбор ИАЕА донео је резолуцију која указује на обавезу Техерана да сарађује са агенцијом у истрази везаној за идентификацију трагова уранијума на три непријављена места. Стални представник Русије при тој организацији Михаил Уљанов рекао је за РИА Новости да је тема о проналаску честица уранијума у ​​Ирану, стара 20 година, добила неприкладну вредност на преговорима о Заједничком свеобухватном плану акције (ЈЦПОА).

Ирански медији су објавили да је Техеран као одговор на резолуцију ИАЕА почео да обогаћује уранијум до 60 одсто у нуклеарном постројењу Фордоу, стварајући нове центрифугалне каскаде ИР2М и ИР4 у нуклеарним постројењима у Нетанзи и Фордоу, као и да тамо покреће нове центрифуге.

Борба за овај град на истоку Украјине је најжешћа битка од почетка рата! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА