Најновије

АМЕРИКА СЕ ПРЕИГРАЛА: Мислили су да ће исцрпети Русију, сад губе место број 1! (ВИДЕО)

Овде је одлучујуће да ли смо ми спремни за оружани сукоб. Не мислим да ли имамо оружја, него да ли смо спремни да за интерес државе Србије уђемо у оружани сукоб. Или смо толико преваспитани да ћемо рећи: „Не, немојте да провоцирамо, изазивамо сукобе, проливамо крв, да не гину деца, него да се споразумемо...“ Где смо? Али поштено то да кажемо, где смо у ствари, упитао је проф. др Милан Брдар, гостујући у емисији Реч на каналу Реезрвни положај. 

Он је рекао да је Запад крив што исповеда толеранцију према разлици, „а није у стању ниједну разлику да поднесе“. 

- Шта се то мене тиче да ли у нама они виде мале Русе или не? Ма нећете добити признање Косова. То питање треба да скинемо са дневног реда, да уопште не разговарамо о томе. О овоме нема разговора. Не може о свему да се разговора, ни у кући, ни у политици – поручио је Брдар.  

Он открива шта му је пре 15 година рекао један наш дипломата. 
- На неком пријему, цео дипломатски кор је био ту, да ли је био Париз, Лондон није битно. Из чиста мира му прилази аустријски амбасадор, ничим изазван и каже му: „Јел ви мислите да смо вам забораваили Цер и Колубару и атентат у Сарајеву? Нисмо. Осветићемо вам се.“ И онда кажу, ко оно држи до освете, Шиптари, Сицилијанци, Црногорци, Грузини... Ма сви размишљају о освети и чекају тренутак! – упозорио је он.  

Брдар подсећа да три пута није прошла резолуција о Јасеновцу у српском парламенту, те да је трећи пут гласање обуставио Владимир Орлић, тада потпредседник, а садашњи председник Скупштине Србије, „када је видео да постоје шансе да буде усвојена“.

- Зашто је он то урадио? Па добио је директиву вероватно. И шта се онда џилитамо и бусамо у груди, кад једна нација није у стању да донесе резолуцију о геноциду над собом?! Ја да сам странац, ја бих рекао: „Па ти Срби нису достојни поштовања, треба их газити и даље!“ – истакао је Брдар.

Он је рекао да су се Американци прерачунали у сукобу са Русијом на територији Украјине, а последица је то што губе место број један у свету, и што, како је рекао, „Империја пропада“. 

Поруку српских добровољаца у руској војсци прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА