Најновије

ИЗДАЈА СЕВЕРА КиМ ДОГОВОРЕНА У БРИСЕЛУ! Паштрик је гробница НАТО војника, Делићу дићи споменик! (ВИДЕО)

Ово што се дешава на северу Косова је само игроказ између Александра Вучића и Аљбина Куртија. Верујем да су се у Бриселу договарали како да изведу ово, а да опет широким народним масама то делује као спектакл где се Вучић као бори за интерес српског народа, рекао је Александар Јерковић, народни посланик покрета Нема назад иза је Србија, гостујући у емисији Реч на каналу Резервни положај.

Александар Јерковић. (Фото: Јутјуб)

Упитан зашто су српски полицајци и скинули униформу и предали оружје, уместо да задрже оружје, а обуку униформе српске полиције, казао је да то очигледно није био план који је договорен у Бриселу. 

- Нас Запад види не као државу, већ као неке Индијанце са којима се преговара на нивоу: нек дође поглавица да ми њему објаснимо неке ствари – наводи Јерковић.

Јерковић, који је на месту посланика заменио преминулог генерала Божидара Делића, рекао је да генралу Делићу треба подићи споменик и на тај начин одати му признање за оно што је урадио на Паштрику. 

- Он је нанео највећи пораз НАТО снагама у историји. Паштрик је српски Термопил по односу снага, али не и по резултату, јер смо ми ту победили непријатеља, и то са минималним жртвама. Наших војника је било 460, а непријатељских 35.000, укључујући ОВК, регуларну војску Албаније, британске САС јединице, норвешке специјалце и америчке војнике албанског порекла. Погинуло је укупно 26 наших бораца, а непријатељ је изгубио између 1.200 и 1.400 људи – испричао је Јерковић.

Он је критиковао и предлог противуставног закона по којем ће полиција моћи да упада у станове без судског налога за претрес. 

 - Знате ли да ће полицајац сутра моћи да вам упадне у стан, да може да вам истраумира дете, или трудну жену, да доживите тортуру... Код многих људи је и срамота да ти полиција улази у кућу. Збого тога ћете да кажете, боље да ћутим, да не причам, и имаћете додатни притисак. Уз сет закона о полицији, имаћемо и сет закона о правосуђу, и то заједно биће бомба, молотовљев коктел – упозорио је он.

Он је рекао да ће судије одлучивати о нашој слободи, имовини и свему осталом. 

- Северна Кореја ће бити мала маца ако ово почне да се примењује – истакао је Јерковић. 
   
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА