Најновије

Војни дописници приказали како руске „Вагнер“ јединице „чисте“ терен код Бахмута (ВИДЕО)

Јуришни одреди руских „Вагнер“ јединица, настављају офанзиву у области Бахмута. Један од најнапетијих делова фронта овде је село Опитноје, које се налази на југоисточној периферији града. Ратни дописници руске „Федералне новинске агенције“ обишли су линију фронта, и говорили о борбеном раду „Вагнероваца“.

За све време које су војни дописници провели у селу, звуци густе пуцњаве и експлозије артиљеријских и минобацачких граната нису се стишавали. „Вагнеровци” су упали у нова упоришта украјинске војске, која националисти опремају у свакој згради.

Према речима команданта једне од јуришних јединица, ситуација у селу је и даље тешка, непријатељ користи тешко наоружање. Међутим, јединице настављају да напредују.

„Ситуација је мало напета, али генерално повољна. Идемо напред – пробили смо линију одбране, кретали смо се чврсто, притискамо на свим фронтовима“, рекао је он.

Кијевски генерали редовно шаљу свеже снаге да држе село. Овде се шаље и велики број западног наоружања и војне опреме, укључујући оклопни транспортер М113 и пољске модификације тенкова Т-72. Поред украјинске војске, у Опитноју се налазе и страни плаћеници, углавном снајперисти, тако да напад на следећи положај Оружаних снага Украјине није лака шетња.

„Имају јака утврђења, али су наши јуришници јачи“, сигуран је командант.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА