Најновије

КИРИЛ БУДАНОВ, ШЕФ УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: Рат је ушао у ћорсокак! Не можемо напредовати ни ми ни они

Шеф украјинске војно обавештајне агенције Кирило Буданов рекао је у интервјуу за ББЦ да је рат у Украјини тренутно ушао у ћорсокак јер ни Украјина ни Русија не могу направити значајан напредак.

"Ситуација је једноставно заглављена. Не миче се", рекао је Буданов.

Након што су украјинске трупе у новембру поново заузеле град Херсон на југу, већина најжешћих битака водила се око Бахмута, у источној области Доњецка.

На другим местима, чини се да су руске снаге у дефанзиви, док је зима успорила темпо украјинских копнених операција на преко 1.000 км (620 миља) линије фронта.

Буданов је рекао да је Русија "сада потпуно у ћорсокаку" и да трпи веома значајне губитке те верује да је Кремљ одлучио објавити још једну мобилизацију регрута.

Додао је да украјинским снагама још увијек недостају ресурси да крену напред у више подручја.

"Не можемо их свеобухватно поразити у свим правцима. Не могу ни они. Веома се радујемо новим залихама оружја и доласку напреднијег оружја", рекао је он.

Раније овог месеца, након низа руских војних неуспјеха, украјински званичници упозорили су на могућност још једне копнене офанзиве московских снага из Белорусије почетком 2023. Тај притисак би, како су рекли, могао укључивати ​​други покушај заузимања главног града Кијева и укључује десетине хиљада резервиста, који се обучавају у Русији.

Господин Буданов је, међутим, одбацио могућност да су руске активности у Бјелорусији, укључујући кретање хиљада војника, покушајИ да се Украјина наведе да скрене трупе са ратишта на југу и истоку на север.

ЗЕЛЕНСКИ ОБЈАВИО ФОТОГРАФИЈЕ БАХМУТА: Нема места које није обливено крвљу (ФОТО)

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА