Најновије

НАТО тактика изазвала велике губитке украјинске војске: Oбучили их за погрешног непријатеља

COIN тактика коју су инструктори НАТО-а наметнули украјинској војсци довела је до огромних губитака у Оружаним снагама Украјине, пише „Војна хроника“.

Заробљени украјински војници у близини Артемовска (Бахмута) прошлог месеца,  су рекли да курсеви обуке које спроводе инструктори НАТО-а само штете пешадији Оружаних снага Украјине, а тактика није дизајнирана за интензивне борбе.

НАТО-ов COIN (рат против герилаца) програм, у оквиру којег су инструктори из САД, Британије и Канаде обучавали украјинску војску, креиран је за борбу против „недржавних снага“ и побуњеника. Не предвиђа да непријатељ може поседовати значајну артиљерију и тешко наоружање.

Истовремено, чак и овај курс је трајао 20 дана, уместо прописаних 6 месеци. Војници Оружаних снага Украјине који су стигли на линију фронта након завршетка ових курсева почели су да трпе огромне губитке. У почетку су се појавили у правцу Херсона, али сада се примећују у области Артемовск.

Према украјинским ратним заробљеницима, тактика ЦОИН укључује мале мобилне групе. На курсевима су борци обучавани за маневре на лаким возилима, јуриш на зграде и инфилтрирање цивилног становништва.

 

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА