Најновије

Амерички војни експерт о великом проблему који је паралисао Украјинске снаге: Оружје не може да издржи

Масовни слом западне артиљерије у Украјини, створио је значајне проблеме за украјинске снаге, пише амерички војни експерт, Питер Сучију у чланку за „19FortiFive“.

„Оружје не може да издржи хиљаде хитаца дневно, па „прегоре“ после месеци прекомерне употребе, док су други оштећени или уништени руском узвратном ватром“, приметио је аутор.

Цеви за хаубице М777 прављене су углавном од титанијума, који је лакши од челика. Ово поједностављује кретање опреме, смањује време припреме за рад, али и утиче на радни век и издржљивост.

Титанијумске цеви су заузврат дизајниране, да испаљују мали број граната за подршку пешадији у локалној борби.

Колумниста је навео, и да је око трећина од 350 америчких, британских и француских хаубица трајно онеспособљена, или у сервисима у Украјини. Истовремено, опрема са озбиљним кваровима мора да се однесе у специјално опремљену базу у Пољској.

После почетка руске „специјалне операције“ за ослобађање Донбаса, САД и Европска унија издвојиле су милијарде долара за наоружање украјинске војске. Москва је више пута напоменула, да на овај начин Запад настоји да продужи сукоб.

Портпарол председника Русије, Дмитриј Песков, нагласио је, да пумпање Кијева војном техником, не доприноси успеху руско-украјинских преговора, и да ће имати само негативан ефекат.

ОГЛАСИЛА СЕ РУСКА ВОЈСКА: Детаљи о украјинском нападу на унутрашњост Русије

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА