Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ ЗА ПРАВДУ: Два лица једног предсједника

Фото: Правда

Пише: Емил Влајки

Након моја два претходна текста о предсједнику Србије Александру Вучићу, Вучић ради у интересу Србије и Вучић је велики државник, услиједиле су бројне реакције. Ни једна једина није била позитивна о њему. Очито је, да овај портал привлачи оне који су „анти режимски“, или једноставније анти Вучићевски. Тврдње против њега су слиједеће – главни приговори:

-Издајица
-Продао Косово
-Прохрватски настројен
-Запад га је довео на власт
-Води лошу економску политику
-Гуши слободу медија
-Влада свим институцијама
-Не држи задану ријеч

За ову врст читатеља, бити уз/за Вучића значи бити једнако лош као и он – режимски човјек, продана душа. Ево примјера:
БАЛКАН ИНФО СЕ ПРОДАО: Више нисам могао да издржим - Теша Тешановић, уредник.

Слична изјава на Тwитеру: Напустио сам Балкан Инфо због катастрофалне уређивачке политике и сарадње са режимом Александра Вучића.

Можемо се упитати, зар је лоше "продати" се човјеку, предсједнику државе, за кога народ редовито гласа великом већином гласова? Тко може тврдити да је неки опозициони сајт више патриотски од предсједника Вучића?

Ипак један куриозитет. Критичари Вучића се слажу у томе ДА У СРБИЈИ НЕ ПОСТОЈИ НИТКО ТКО БИ ГА МОГАО ЗАМИЈЕНИТИ. Ако је то точно, онда је Србија стварно у великом проблему.

Овдје не мислим износити аргументе 'за Вучића' објашњене у претходна два текста. Скренуо бих пажњу читатељима на Предсједников психолошки профил о којем нитко не размишља. Зар стварно нетко мисли да је он по свом бићу „издајник“, да нема никаквих других осјећања? Не смије се заборавити да је он био – и остао – радикал, у најпозитивнијем смислу те ријечи. Да је био против западног империјализма и да је цијенио Русију. Али, ситуација се у свијету промијенила, као државник, балансирајући између Истока и Запада, Сјевера и Југа, мора добро пазити што говори и нема право изражавати своја осјећања. Ипак, зло и прљавштина свијета су такви, да понекад мора „експлодирати“ и показати оно што истински мисли. Ево примјера везаног за нелегално и нелегитимно постављање једног министра и његове савјетнице у Куртијевој влади.

ИЗЈАВЕ ВУЧИЋА О КУРТИЈУ, ЗАПАДУ И РАДИ ТРЈАКОВИЋ

Предсједник Србије Александар Вучић критиковао је одлуку косовског премијера Аљбина Куртија да за косовског министра за заједнице и повратак Ненада Рашића. Вучић је Раду Трајковић, која је именована за Рашићеву назвао "српским олошем са дна каце", док је за Куртија изјавио да је "терористички олош".

“Избор Рашића, човјека који је добио мање од један посто, као и Раде Трајковић, која је била на његовој листи, показује да они желе прогон, протјеривање и нестанак Срба на Косову и Метохији. И сада неколико ствари да кажем, прије званичног обраћања и састанка са Вархелyијем, ако до тога уопште дође”, рекао је Александар Вучић за Пинк.

Додао је да од Рашича и Трајковић „не постоје гори“ и да они немају повјерење Срба на Косову, „већ повјерења западних агентура и терористичког олоша Куртија“.

Рекацију ЕУ на Рашићево именовање назвао је срамном и нагласио да због тога делегација Србије неће учествовати на самиту ЕУ и Западног Балкану у Тирани.

„Нико из Србије неће бити у Тирани 6. децембра, а долазите лијепо, узимајте дневнице, напутујте се како вам се хоће сви ви из Европе, сви ви са Западног Балкана, баљезгајте о томе како је Србија крива за нешто“, рекао је Вучић.

Обраћајући се Куртију, Вучић је поручио да „води рачуна да не повриједи ниједног Србина, заједно са квислинзима које је изабрао“, јер ће Срби, заједно са државом Србијом „знати да одговоре“.

ТО ЈЕ ПРАВИ ВУЧИЋ!!! Онај који мрзи империјализам, амерички свјетски поредак и жели правду у свијету. То је оно што скрива у свом Иду (подсвијести) и што понекад, као код вулкана избије на површину.

Наравно, након овог излијева истине, схватио је да је предсједник Србије, да нема право да се тако постави, и био је присиљен да промјени реторику. Његов нови наступ је био помирљив и отишао је у Тирану. Коначно, без обзира на његове личне ставове, он мора увијек бити у центру збивања да би могао доносити исправне политичке одлуке.

Ако нетко у његовом понашању види чин издаје и непоштивања властите ријечи, онда таква особа има своје мјесто једино у кафани. Јер водити кафанске разговоре и водити државу није иста ствар.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА