Најновије

Грчка на страни Србије, плаше се Турске?

Грчка је одувек пријатељска земља и због политичке блискости два народа радо би видела Србију у ЕУ, каже Слободан Зечевић из Института за европске студије.

Став о Косову није промењен, јер и они имају сличне конфликте са Турском, додаје Зечевић.

Он је истакао да су односи Србије и Грчке увек били пријатељски, блиски, те и да су у скоријој историји, за време санкција и бомбардовања, Грци покушавали да нам помогну.

"За Србе је Грчка увек била главна туристичка дестинација. Имамо коректну привредну размену, која расте. Ако имамо све ово у виду, Грчка је увек била пријатељска а грчки народ је нама веома близак", рекао је Зечевић у прелиставању штампе.

Коментаришући то што Грчка није променила став о Косову, Зечевић је напоменуо да и они имају конфликт око територијалних вода са Турском, као и на Кипру.

Грчка је још једном подвукла да у овом тренутку неће признати тзв. Косово, али они инсистирају на дијалогу, рекао је Зечевић и додао да се Србија труди да одржи дијалог у животу.

Посебно је нагласио подршку Србији на европском путу.

"Грчка би радо волела да види Србију у ЕУ, управо због политичке блискости два народа и она нам даје подршку", рекао је Зечевић.

Извор: Б92/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА