Најновије

СНИМЉЕН МОМЕНАТ ЕКСПЛОЗИЈЕ "ТОЧКЕ У": Сијало је небо, ракета убила два детета! (ВИДЕО)

Међу жртвама ракетирања Макијевке од стране украјинских трупа са балистичким комплексом Точка-У у ДНР је двоје деце, саопштило је републичко Министарство здравља.

Фото: Телеграм принтскрин

Раније је канцеларија ДПР-а у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре пријавила четири жртве, међу којима и дете.

- Од 4 жртве, 2 деце: 10-годишња девојчица са непродирајућом (тупом) повредом ока; 16-годишњи дечак са вишеструким ранама од гелера на лицу, саопштило је министарство.

Објављен је снимак данашње експлозије украјинске ракете “Точка У”:

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио почетак војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.

Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Прве снимке са места несреће у Макијевци погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости/РИА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА