Најновије

ПАТРИОТСКИ БЛОК: Смањити порез на имовину грађана Београда

Порески систем у Србији није постављен на добрим основама, а није по мери ни наших, сада већ видно осиромашених грађана и привреде. Државни органи садашње власти, и оне претходне, већ годинама терет социјалне политике сваљују на привреду и грађане пореским и непорским наметима, кажу у коалицији покрета Двери и ПОКС-а.

Патриотски блок (Фото: Двери)

    Због огромних намета учесници приватног сектора све више прибегавају сивој зони и раду на црно, па тако и расте број грађана који ради без плаћених пореза и доприноса, тако и џава губи милионе евра. Неодговорна политика државних органа довела је скандалозне ситуације, тако да данас имамо више од 2.000 републичких, локалних и покрајинских намета.

'’Када Патриотски блок освоји власт у главном граду, одмах ћемо кренути у реформу пореза, такси и намета. Садашњи систем непореских дажбина, на свим нивоима, није ни довољно транспарентан, тако да грађани и привреда не знају шта, колико и коме плаћају. Иако се држава и град финансира из пореза грађана и привреде морамо знати како се тај новац распоређује, коме одлази и за шта се троши. Државни новци морају се равномерно распоредити, а тржишна утакмица и правила игре морају бити једнаки за све учеснике.

Патриотски блок за обнову краљевине Србије поштује пинципе тржишног привређивања, међутим, не можемо дозволити да врло често и надуване цене квадрата станова, које иду до 9000 еура по квадратном метру на београдском, најразвијенијем тржишту некретнина, утичу на висину пореза на имовину грађана, а и привреде. Скандалозна је чињеница да градске власти у Београду повећају порез на имовину стана или куће, скоро за дупло, када премине власник имовине. Изгубите вољену особу и још вам повећају порез! То ћемо одмах зауставити после 3. априла'’, речено је у саопштењу.

Коалиција покрета Двери и ПОКС-а залаже се за смањење пореза на имовинуу грађана у главном граду.

'’У данашње време глобализације и отуђења човека веома је важно да сачувамо традиционалне вредности, пре свега породицу као стуба сваког одговорног друштва и државе. Основа београдског изборног програма Патриотског блока јесте породица, унапређење и проширење породице. Зато ћемо се залагати и да се уведе нерадна недеља која ће бити посвећена управо породици и њеном просперитету и напретку'’, закључују коалициони партнери.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА